Završen drugi modul obuke za enterijeriste
 • 2018-09-24
 • AABH nastavlja sa prvom Specijalističkom obukom za dizajn enterijera.
  Mjerenjem postojećeg stanja predmetnog prostora otpočeo je drugi modul Specijalističke obuke za dizajn enterijera. Polaznici su na lokaciji mogli saznati više o izradi projektnog zadatka i dinamičkog plana aktivnosti od mentorice Elme Rahmanović.
  Mladen Burazor je polaznicima govorio o prevenciji grešaka u projektovanju i izvođenju na primjerima iz prakse.
  Nakon definisanja projektnog zadatka polaznici su dobili zadatak da kroz analizu kreiraju varijantna riješenja.

  Šta sve sadrži jedan idejni projekat enterijera te koja metodologija stoji iza pojedinačnih rješenja je tema koju je polaznicima prezentovala Nermina Zagora kroz svoje bogato iskustvo u praksi.
  Zejd Kobilica, ispred studija Trokut, govorio je na koji način 3D model služi njihovoj praksi u komunikaciji ideja sa investitorima. U nastavku su mentori Elma Rahmanović te Amir Vuk Zec predstavili case study funkcionalne tipologije prostora stambenih enterijera, te enterijera restorana i kafea.

  Treći blok predavanja u sklopu Specijalističke obuke za dizajn enterijera se održao 21.09.-22.09.2018. Nermina Zagora, arhitektica biroa “Firma” je kroz Case study-e prezentirala funkcionalne tipologije uredskih prostora, te enterijere zdravstvenih i obrazovnih objekata.
  Polaznici su na prvoj radionici iznijeli svoja prva razmišljanja i koncepte enterijerskih rješenja “Izložbenog prostora nogometnog saveza BH”, koji je kao realan zadatak dodijeljen polaznicima obuke u vidu “mini konkursa” i čije najbolje odabrano rješenje će biti novčano nagrađeno i realizirano u budućnosti.
  Drugi dan obuke organizovana je posjeta hotelu Pino na Trebeviću sa arhitektom Amirom Vuk Zec, u sklopu predavanja: “Funkcionalne tipologije: hoteli”. Arhitekta Zec je proveo polaznike kroz objekat i uputio na određene detalje koji su bitni kod projektovanja hotela. Nakon posjete hotelu, polaznici su se vratili žičarom u Sarajevo.

  U sklopu 3.Modula: “Tehnička razrada i realizacija projekta enterijera” održana su tri predavanja:
  1. Glavni/izvedbeni projekat enterijera:sadržaj, elementi, grafički prilozi -Nermina Zagora
  2. Koordinacija projekta enterijera sa tehničkim instalacijama (grijanje/hlađenje, VIK) – Emir Sirbubalo
  3. Suha gradnja-Knauf

  Zlatni sponzori:

  Schachermayer je vodeći distributer za sva poduzeća i industrije koje se bave obradom drveta, metala i stakla te za dizajnere i arhitekte. Na temelju poduzetničke tradicije duge preko 170 godina poduzeće Schachermayer kontinuirano razvija moderna i inovativna rješenja. Sposobni zaposlenici, probrani kvalitetni artikli, najbrža i n

  ajmodernija logistika u Europi, inovativno pružanje usluga i nevjerovatno velik asortiman od 150.000 artikala koji su dostupni na skladištu

  Hager je specijalista za elektroinstalacije u objektima, stanogradnji i namjenskoj gradnji. Marka Hager već desetljećima stoji za sveobuhvatne ponude sistema. Najviši kvalitet inovativnih proizvoda, modularni sistemi, laki za montažu, jednostavna upotreba, komforna primjena, dobar servis i zahtjevan dizajn su obiljažja marke Hager.

  Conty plus – Ideje za vaš namještaj – drvo kao osnovna sirovina za proizvodnju svih proizvoda koji od njega nastaju, obilježje je asortimana poslovanja ove kompanije. Osim distribucije širokog asortimana proizvoda, u ponudi je i obrada ploča na visokoj tehnološkoj razini. Distributeri vodećih europskih proizvođača, inovativnošću u praćenju trendova, kontinuirano proširuju svoju ponudu u želji da svojim partnerima osiguraju punu podršku u praćenju tehnoloških inovacija kao i moderan dizajn.

  Srebreni sponzor:

  Zumtobel Group se bavi proizvodnjom inovativnih rasvjetnih sistema. U segmentu proizvodnje inovativne rasvjete, Zumtobel Group ima proizvodne pogone širom Evrope uključujući fabrike u Nemačkoj, Austriji, Engleskoj i Francuskoj. Grupa također ima proizvodne pogone u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i Kini.

   

  | Galerija fotografija |

  Podijeli

  Iz arhive