ZAMIŠLJAJMO ZENICU ZAJEDNO!
 • 2019-02-21
 • Anketa za dostavljanje prijedloga i sugestija za izgradnju sadržaja u sklopu poslovno-rekreativno-turističke zone Zenica jug

  Grad Zenica je u fazi pripreme arhitektonsko-urbanističkog konkursa za rješenje novog ulaza u grad sa južne strane – poslovno-rekreativno-turističke zone Zenica Jug. Ova lokacija se nalazi na ulazu u Grad Zenica sa južne strane, odmah nakon isključenja sa koridora VC, direktno uz magistralnu saobraćajnicu M17.

  Prostor poslovne zone obuhvata područje od cca 310.000 m2 (od čega se može koristiti cca 260.000 m2 za izgradnju i širenje zone), pruža se na obje obale rijeke Bosne koje nisu uređene i koje nisu međusobno povezane. Prostor radne zone Zenica jug je na desnoj obali oivičen magistralnom saobraćajnicom M17, a na lijevoj obali rijeke Bosne prostor je oivičen lokacijom postojećeg željezničkog kolosjeka Sarajevo-Vrhpolje. Grad Zenica će u saradnji sa Asocijacijom arhitekata u BiH provesti konkursnu procedure za izbor najboljih konkursnih radova koji će poslužiti kao osnova za izradu Regulacionog plana za ovo područje koji će definisati veličine, namjene, sadržaje i raspored objekata u sklopu ove poslovno-rekreativno-turističke zone.

  Anketa se nalazi na LINKU. 

   

   

  Podijeli

  Iz arhive