WikiArquitectura Student Awards 2017
 • 2017-11-06
 • Besplatna online enciklopedija arhitekture WikiArquitectura od nedavno je pokrenula projekat pod nazivom  WikiArquitectura Student Awards, koji ima za cilj prestaviti i nagraditi studentske radove za tekuću akademsku godinu.

  Ovaj studentski konkurs je internacionalnog karaktera, otvorena za  sve studente arhitekture i učešće u  istom se ne naplaćuje. Kako velika večina studentskih projekata vrlo rijetko napusti učionicu, te vremenom padnu u zaborav, a kako su škole arhitekture mnogobrojne i dostupne širom svijeta, te pristupi arhitekturi različiti, konkurs ima za cilj širenje  i razmjenu stečenog znanja i vještina sa svjetskom studentom zajednicom. 

  WAS (WikiArquitectura Student Awards) se u mnogome razlikuje od postojećih studentskih konkursa, gdje naglasak, u velikoj većini slučajeva, nije stavljen na širenje i razmjenu znanja, a naplata nepristupačnih ulaznih naknada malobrojim studentima omogućuje učešće. 

  WikiArquitectura Student Awards se i u procesu odabira pobjednika odlučio za malo drugačiji pristup. Svakom pristiglom radu se neće samo posvetiti opsežno indivudiualno vrijeme, bez prethodnih shortlistinga, nego će učesnici moći dobiti izravnu povratnu informaciju od članova žirija o svom projektu, kako bi im pomogli da postati još bolji i uspješniji.

  Nagrada WAS je međunarodna, besplatna i transparentna alternativa postojećim studentskim konkursima, gdje se naglasak stavlja na proces učenja i širenje znanje sa globalnom studentskom zajednicom. Sve dodatne informacije o ovom konkursu možete dobiti na http://wasawards.com ili direktno na ovom linku.


  Datum objavljivanja: 06.11.2017.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive