Walter dodjeljuje stipendije
 • 2017-10-10
 • BIM (Building Inforamtion Modeling) je proces koja rapidno ubrzava razvoj AEC industrije do tačke gdje se korporacije pa čak i države odlučuju za korištenje ove platforme za projektovanje i realiziciju velike projekte.

  Kompanija Walter d.o.o. je jedna od vodećih kompanija u regionu koja se bavi implementacijom, razvojem i promocijom upotrebe BIM tehnologija koje našim klijentima omogućavaju da mnogo više vremena posvete analizi i razvoju svojih ideja, lakšu koordinaciju između članova tima i različitih faza projekta te generalno efikasniji proces projektovanja i izgradnje.

  U saradnji sa Asocijacijom arhitekata u BiH, Asocijacijom studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Danima arhitekture odlučili smo pokrenuti projekat stipendiranja (Walter Architectural BIM Scholarship) dva studenta prvog semestra drugog ciklusa studija na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

  Stipendiaj ima za cilj da podrži izvrsne studente kroz dodjelu stipendije kao i pružanje mentorstva pri izradi BIM projekata. Smatramo veoma važnim ulaganje u edukaciju i razvoj budućih arhitekata i njihovo poznavanje BIM tehnologija i metodologije izrade BIM projekata.

  Od kandidata tražimo posjedovanje kreativnih i tehničkih znanja i kompetencija u oblastima arhitektonskog projektovanja, konstruktivnih sistema i instalacija te motivaciju za učenje o BIM tehnologijama i naravno obavezno napredno poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika. Također očekujemo da dobitnici stipendije realizuju svoja četiri studenstka projekta (dva po semestru) uz korištenje Autodesk Revit software-a uz mentorstvo od strane kompanije Walter d.o.o.

  Pored novčane podrške u toku školske godine, nudimo i plaćenu dvomjesečnu praksu u Walter d.o.o. (juli i august) te mogućnost zaposlenja u našoj kompaniji u skladu sa stečenim znanjima i napretkom.

  Sve dodatne informacije, pitanja vezana za proces aplikacije kao i samu aplikaciju možete naći na stranici.


  Datum objavljivanja: 10.10.2017.

  Podijeli

  Iz arhive