VIRTUALNA IZLOŽBA: Kontinuirani enterijer
 • 2017-06-12
 • Autor: LIFT – prostorne inicijative

  Best of DA2017:  Predstavljamo izložbu Kontinuirani enterijer 

  Kurator ovogodišnjeg festivala Idis Turato predstavlja ideju i razvoj izložbe Kontinuirani enterijer.

  Maketa prostorne postavke izlozbe ©LIFT - prostorne inicijative

  Maketa prostorne postavke izlozbe ©LIFT – prostorne inicijative

  Jubilarni 10. Dani arhitekture u Sarajevu su završeni prije nešto manje od mjesec dana a veliki broj posjetilaca je pokazatelj da je festival postao tradicionalno mjesto okupljanja lokalnih i regionalnih arhitekata i studenata arhitekture.

  Jedan od najvažnijih segmenata programa je bila i izložba “Kontinuirani enterijer”, koja je rađena u produkciji LIFT – prostornih inicijativa i ovogodišnjeg kuratora festivala – hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

  Izložba je nastala kao rezultat sedmomjesečnog istraživanja fenomena Kontinuiranog enterijera, koji je obuhvatio prostor od Švicarske na sjeveru do Turske na jugu i aktivnosti, sadržaje i arhitektonske prakse koji postoje na tom istom prostoru.

  Kako je jedan gradonačelnik bojenjem svoj grad pretvorio u zanimljiv Kontinuirani enterijer? Kako je sve ono što se doživljava kao prirodni prostor ekstremno digitalno iskontrolirano i zašto je prostor novog projektiranja upravo izvan gradova?

  Sve su to neka od pitanja kojim se bavi ova izložba sa netipičnom prostornom postavkom, koja je bila jednako zanimljiva kao i sam sadržaj izložbe.  

  Svi oni koji (ni)su posjetili izložbu i žele da (ponovo) vide sve što je predstavljeno na njoj, mogu iskoristiti priliku da je (još jednom) posjete kroz video u kojem ih vodi kurator ovogodišnje izložbe Idis Turato.

  DA2017 EXHIBITION CONTINUOUS INTERIOR from Days of Architecture Sarajevo on Vimeo.

  Izložba kontinuirani enterijer ©LIFT - prostorne inicijative

  Izložba kontinuirani enterijer ©LIFT – prostorne inicijative

  Datum objavljivanja: 12.06.2017.

  Podijeli

  Iz arhive