VELUX konferencija – Build For Life 2021
 • 2021-11-09
 • Veći dio života provodimo u zatvorenom prostoru, tako da je važno razumjeti kako različiti objekti, kuće i zgrade utiču na naš život. Pridružite nam se na konferenciji „Build for Life“ 2021. i poslušajte prezentaciju najnovijih istraživanja i otkrijte primjenljive metode projektovanja zdravih domova.

  Build for Life je pionirska, multidisciplinarna inicijativa pokrenuta 2021. godine kako bi pomogla u povezivanju ljudi i planete kroz bolji dizajn zgrada.

  VELUX je pozvao vodeće svjetske arhitekte, građevinske inženjere, istraživače i druge lidere iz građevinske industrije, da od 15. do 17. novembra 2021. godine razgovaraju o nekim od ključnih izazova i mogućnosti sa kojima se građevinska industrija suočava sada, kao i u budućnosti. Trodnevna, besplatna online konferencija biće održana na engleskom jeziku i na noj će učestvovati više od 90 govornika iz cijelog svijeta.

  Neka od istaknutih predavanja na konferenciji:

  – Među govornicima ćete naći najveće zvijezde na terenu, uključujući Džozefa Alena i Džona Mekombera (Univerzitet Harvard) koji će predstaviti istraživanja o značaju zdrave gradnje poslije COVID- 19: između 15:00 i 16:30 sati 17. novembra.

  – Juri Troi je austrijski arhitekta, koji će se fokusirati na to zašto je dobar dizajn važan za održivost i dugovječnost. Predavanje će biti direktno prenošeno 15. novembra u periodu od 13:00 do 13:45 sati.

  – Sinus Linge i Camilla van Deurs će istražiti zanimljivu temu: arhitekte će razgovarati o tome kako možemo da izgradimo zajednice koje održavaju ljude i planetu. Panel je planiran za 15. novembra između 15:00 i 15:45 sati.

  Konferencija koja će se direktno prenositi iz Kopenhagena i odvijaće se na dvije bine istovremeno. Na Compass Stage bini će biti razmatrani najveći izazovi i mogućnosti u građevinskoj industriji danas, uključujući: potrebu za fleksibilnošću u dizajnu i promjenljivu ulogu zgrada u našim zajednicama. Na Daylight Symposium Stage bini reflektori će biti usmjereni na dnevno svjetlo, a vodeći stručnjaci na terenu će razgovarati o tome kako snaga dnevne svetlosti može da stvori zdrave i otporne zgrade u praksi.

  Cijeli program konferencije dostupan je na linku, gdje se također možete prijaviti za konferenciju.

  Podijeli

  Iz arhive