UPITNIK: Uslovi rada zaposlenih/angažovanih u arhitektonskoj struci u BiH
 • 2019-04-22
 • Poštovane kolege/ice,

  Asocijacija arhitekata u BiH provodi UPITNIK: Uslovi rada zaposlenih/angažovanih u arhitektonskoj struci u BiH. AABH kao strukovna organizacija ima za cilj, između ostalog, uticati na kreiranje zdravije poslovne klime i boljih uslova za rad kako za radnike tako i za poslodavce koji rade na pronalasku poslovnih prilika. Iako kao Udruženje nemamo pravnu snagu niti trenutačno postoji zakonski okvir poput stručne komore kojom bi se regulisalo djelovanje unutar arhitektonske/građevinske djelatnosti, smatramo da imamo odgovornost da budemo glas stručne javnosti, posebno naših članova. S tim u vezi, ovo je jedinstvena prilika da se (po prvi put) prikupe precizni podaci o uslovima života i rada zaposlenih/angažovanih u ovoj struci te da se oni predstave javnosti, donosiocima odluka i međunarodnim institucijama i organizacijama.

  Upitnik je u potpunosti ANONIMAN  a to znači da nije potreban unos bilo kakvih ličnih podataka uključujući i email adresu. Upitnikom nisu obuhvaćeni poslodavci.
  Molimo sve kolege/ice da izdvojite 1-2 minute vremena te odgovorite na pitanja u nastavku. Nadamo se da ćete učestvovati u što većem broju kako bismo mogli stvoriti što precizniju sliku trenutne situacije.
  Rezultati Upitnika će biti javno objavljeni web stranici AABH.

  Upitnik možete pronaći na linku.

   

  Podijeli

  Iz arhive