Talk by Michele De Lucchi
 • 2022-10-28
 • Pozivamo vas na predavanja vrhunskog dizajnera i arhitekte Michele De Lucchi-ja, koje je organizovano u saradnji firme Zanat i Asocijacije arhitekata u BiH i Akademije likovnih umjetnosti, uz podršku Umjetničke galerije BiH. Predavanje će se održati 15.11.2022. u 18h u prostorijama Umjetničke galerije.

  Nakon predavanja koja počinju u 18h, organizovan je koktel i druženje za sve posjetioce.

  Michele De Lucchi je dizajner, arhitekta, pisac i umjetnik, rođen 1951. i jedan je od najuspješnijih predstavnika talijanskog dizajna u posljednjem periodu. Jednako je poznat po svom izvanrednom arhitektonskom djelovanju, kao i po umjetničkim instalacijama i dizajniranju kultnih prozivoda poput Tolomeo lampe (najprodavanija lampi na svijetu, rađena u saradnji sa Artemide) za šta je Michele De Lucchi dobio prvu od četiri nagrade Compasso d`Oros. Tokom perioda radikalne i eksperimentalne arhitekture bio je prominenta figura u pokretima kao što su Cavart, Studio Alchimia i Memphis.

  Broj mjesta je ograničen. Za pozivnicu je potrebno da napravite rezervaciju putem maila: info@aabh.ba.

   

  Podrška Asocijaciji arhitekata u BiH pri organizaciji ovog događaja je firma Feal. Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

   

   

  Podijeli

  Iz arhive