STUDENTSKI KUTAK: ONLINE IZLOŽBA STUDENTSKIH RADOVA
 • 2020-04-17
  • Autor: Tim za promociju i izložbe Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
  • Novosti

  Za rođendan Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, 06.04.2020. po prvi put smo pripremali veliku izložbu studentskih radova sa svih Katedri. U pripremi je i Pravilnik za dodjelu nagrada u različitim kategorijama za izvanredan trud i rad studenata. Nismo mogli ni slutiti da će nas zadesiti vanredne okolnosti izazvane pojavom Corona virusa, koji je preko noći onemogućio socijalne kontakte i stavio nas pred nove izazove. Novi izazovi poput (samo)izolacije, ukidanje društvenih aktivnosti i nastave u salama, organizacija rada putem online platformi, samo su nam bili motivirajući faktori da sagledamo pozitivne aspekte istih i prilagodimo im svoje djelovanje na najbolji mogući način.

  Zbog toga smo aktivirali društvene mreže Arhitektonskog fakulteta, Facebook stranicu pod nazivom Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu te Instagram profil af_unsa.

  Na ovim mrežama želimo biti dostupni za sve zainteresirane za našu aktivnost ali i pokazati široj publici, kako rade i stvaraju kreativni studenti AFS-a. Svakog petka upriličit ćemo ONLINE izložbu studentskih radova – koja će biti objavljena putem poznatog formata story (a koju ćemo sa vama podjeliti i putem aabh.ba). Postepeno ćemo do kraja semestra aktuelne školske godine 2019./20. prezentirati rad studenata na svim Katedrama, u nadi da ćemo se u skoro vrijeme sastati i napraviti veliku zajedničku izložbu sa stvarnim svečanim otvaranjem i live druženjem. Do tada ćemo se truditi da vas informišemo o našim aktivnostima najbolje moguće.

  Podijeli

  Iz arhive