Šta nam donose 10. Dani Arhitekture?
© LIFT - prostorne inicijative
© LIFT - prostorne inicijative
 • 2017-04-18
  • Autor: LIFT - prostorne inicijative
  • Događaji

  Autor: LIFT – prostorne inicijative

  Najava vizuelnog identiteta i programa DA2017

  © LIFT - prostorne inicijative

  © LIFT – prostorne inicijative

  Regionalni festival Dani arhitekture će se održati po 10. jubilarni put od 17. do 21. maja na različitim lokacijama u Sarajevu.

  Pored vizuelnog identiteta 10. izdanja festivala, organizatori su u ponedjeljak, 17. aprila predstavili i preliminarni program festivala.

  Festival će, sada već tradicionalno, biti otvoren videomappingom jednog objekta od javnog značaja u Sarajevu. Organizatori su ove godine izabrali Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, gdje će biti otvorena i izložba “Kontinuirani enterijer”, u produkciji Dana arhitekture i ovogodišnjeg kuratora, hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

  U slijedeća četiri dana, na dva stage-a, posjetioci festivala će imati priliku da pogledaju dvije izložbe, učestvuju na tri radionice i čuju šta o arhitekturi imaju da kažu već ostvareni i(li) mladi arhitekti.

  Od poznatih imena iz svijeta arhitekture, svoje učešće na festivalu su potvrdili Bernard Khoury, OFIS Arhitekti, MDH Arhitekti, Dinko Peračić, Elger Blitz, Tadej Glažar i drugi uvaženi gosti, arhitekti i prijatelji Dana arhitekture.

  Pecha Kucha program, rezervisan za promociju mladih arhitekata i umjetnika, će predstaviti autore najboljih radova sa konkursa na temu “Kontinuirani enterijer”.

  Ovogodišnje izdanje festivala donosi i jednu novinu.

  Posjetioci festivala će imati priliku da goste – predavače upoznaju na dva načina: kroz njihove prezentaciju vlastite prakse, ali i kroz njihova mišljenja i stavove na panel diskusijama o spekulativnom dizajnu, medijima, prakticiranju arhitekture i edukaciji.

  Informacije o načinu rezervisanja karata će biti objavljene uskoro.

  Kako izgleda maj u znaku arhitekture u Sarajevu, pogledajte na videu Dana arhitekture 2016.

  Više informacija se može pronaći na web stanici i na fb page – u Dani arhitekture.

  Datum objavljivanja: 18.04.2017.

  Podijeli

  Iz arhive