ŠKOLA AABH_13
 • 2018-11-23
 • Asocijacija arhitekata u BiH Vas poziva na blok predavanja u sklopu ovogodišnjeg programa Škola AABH, gdje će predavanje održati arhitektica Vedina Babahmetović d.i.a ispred arhitektonskog studija Entasis, nakon čega će o savremenim inovacijama u tehnologiji gradnje govoriti predstavnici kompanija Wicona i Sika BH.
  U proteklih godinu dana grad Zenica je više puta bio u fokusu razgovora i djelovanja arhitekata u BiH, kroz dva vrlo značajna konkursa za gradsku vijećnicu i centralnu gradsku jezgru. O svom dugogodišnjem radu u gradu Zenici i šire, kontekstu i mogućnostima djelovanja, govoriti će arhitektica Vedina Babahmetović. Prethodni AABH razgovor sa arhitekticom možete pročitati na linku.

  SIKA BH održati će predavanje na temu “Sika rješenja za podove” gdje će predstavit zadnje inovacije na tržištu, te upotrebu različitih inovativnih sistema primjene podova u enterijeru.
  Sika AG je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

  WICONA je jedna od vodećih kompanija na svjetskom tržištu u istraživanju i razvoju proizvoda od alumijuma, koja kombinira ekspertizu lokalnih stručnjaka i načnog istraživanja na polju tehnoloških inovacija na tržištu. Kroz predavanje ‘City of the future’ prestaviti će svoj rad i uspjeh na zadnjim projektima, ali i zadnje inovacije na svjetskom tržištu.

  Ovim predavanjima želimo dati stručan osvrt na trendove arhitektonskog projektovanja, ali i ono bez čega ono ne može – tehničke podloge za primjenu savremenih proizvoda iz građevinske industrije. Sve veći broj raznovrsnih novih materijala i tehnologija se pojavljuje na našem tržištu, a preduvjet za njihovu ispravnu primjenu u projektovanju je poznavanje njihovih tehničkih specifikacija i pravilne ugradnje.

  Kroz ova predavanja osim što ćemo sa arhitektima i građevinskim inžinjerima razgovarati o inovacijama i problemima savremenog arhitektonskog dizajna, težimo da upoznamo publiku sa novim materijalima, sistemima građenja i opremom, te da povežemo sa stručnjacima koji mogu pružiti tehničku podršku za vrijeme projektovanja. Tako, pored stručnih predavanja svim polaznicima osiguravamo i tehničku dokumentaciju za specifične proizvode i uzorke materijala.

  Predavanja će se održati 30.11.2018, u prostorijama AABH HUB-a, sa početkom u 18:00 h.

  Nakon predavanja planirani su zakuska i druženje.
  Svi polaznici AABH Škole na kraju ovogodišnjeg programa na zahtjev mogu primiti potvrdu o odslušanim predavanjima.

  Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj prilici za druženje, networking i susret različitih eksperata iz oblasti arhitekture. Vidimo se!

  Podijeli

  Iz arhive