ŠKOLA AABH_10
 • 2018-04-05
 • Edukacijski program AABH HUB-a nastavlja sa ciklusom stručnih predavanja za arhitekte, studente arhitekture i građevinske inžinjere kroz program ‘Škola AABH’. Povodom velikog intresa za dodatnim tehničkim usavršavanjem i nakon uspješno održanih 18 stručnih, tematskih predavanja u ukupno 6 ciklusa Škole AABH, Asocijacija arhitekata u BiH nastavlja da radi na stručnoj edukaciji arhitekata u saradnji sa Lift-prostorne inicijative (http://www.l-i-f-t.org/).

  Škola AABH_10 u Sarajevu će se održati u srijedu, 11.04.2018 sa početkom u 18:00 sati, u AABH HUB-u na adresi Alipašina 2, Sarajevo.

  Na ovom ciklusu predavanja inženjeri će se upoznati sa sljedećim predavačima i temama:

  Ispred kompanije Fischer ( https://www.fischer.de/de-de) gospodin Veselko Palac ce održati predavanje o inovativnim fasadnim sistemima i upotrebi ACT sistemima pri projektovanju.

  Ispred kompanije Luminos (https://luminos.ba/), jedine BiH kompanije za proizvodnju LED rasvjete, Azra Delić dipl.ing.eng održati će predavanje o rasvjeti, vrstama rasvjete u objektima, te primjeni i načinu proizvodnje rasvjete za industrijske objekte i proizvodne sisteme.

  Kompanija SIKA će se predstaviti sa temom Lijepljenje ventiliranih fasada gdje će se prezentirati rješenja na polju staklenih i ventilisanih fasada. (https://www.sika.com/)

  Walter Solutions (http://www.walter.ba/) predstaviti će ukratko svoju nastupajuću BIM akademiju i načine pristupanja svim zainteresovanim.

  Dodatno, u srijedu će  u sklopu stručnih predavanja ‘Škola AABH_10’ Asocijacija arhitekata u BiH dodijeliti posjetiocima 10 karata za nadolazeće Mostarske Dane Orisa kada će predavanje održati 2 Arhitekta, Han Tümertekin, Alen Jašarević, i svjetski poznata Snøhetta.  

  Nakon stručnih predavanja organizirano je koktel druženje za sve goste predavanja.

  Svi evidentirani polaznici Škole AABH mogu na zahtjev dobiti uvjerenje o odslušanim predavanjima izdato od Asocijacije arhitekata u BiH.

  Predavanja su otvorena za sve zainteresirane i nije potrebna prethodna rezervacija ili prijava.
  Pozivamo sve arhitektice, arhitekte, studente arhitekture i druge inženjere da nam se pridruže na ovim stručnim predavanjima i dođu po svoju ulaznicu za Dane Orisa u Mostaru .

  Više o Školi AABH na linku.

  Vidimo se!


  Datum objavljivanja: 05.04.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive