ŠKOLA AABH_09
 • 2018-02-19
 • Edukacijski program u novom prostoru AABH započinje svoj rad sa novim ciklusom stručnih predavanja za arhitekte, studente arhitekture i građevinske inžinjere kroz naš program ‘Škola AABH’. Povodom velikog intresa za dodatnim tehničkim usavršavanjem i nakon uspješno održanih 17 stručnih, tematskih predavanja u ukupno 6 ciklusa Škole AABH, Asocijacija arhitekata u BiH nastavlja da radi na stručnoj edukaciji arhitekata u saradnji sa Lift-prostorne inicijative.

  Tema Škole AABH_09 je ‘Otvori u arhitekturi’, gdje ćemo detaljno obraditi temu otvora u gradnji i oblikovanju, njihove primjene i materijale. Pri tome, osvrnuti ćemo se na tehnologije proizvodnje metala, nehrđajućih metala i PVC materijala koji se koriste pri proizvodnji otvora.

  Škola AABH_09 u Sarajevu će se održati u petak, 23.02.2018 sa početkom u 18:00 sati, u novim AABH prostorijama na adresi Alipašina 2, Sarajevo.

  Predavanja će održati inžinjeri iz Njemačke i Bosne i Hercegovine u saradnji sa partnerima AABH kompanijama LB.Profile BH, Euro Metali d.o.o i Euro Roal Doboj Jug.

  Friedhelm Vogel ispred tehničkog odjela LB.Profile GMbh Herbstein u Njemačkoj održati će predavanje o tehnologiji i načinu ugradnje PVC profila prozora i vrata koji se plasiraju na evropskom i vanevropskom tržištu.

  Arif Vlajčić, mašinski inžinjer u firmi Euro Metali d.o.o održati će predavanje o proizvodima i poluproizvodima crne i obojene metalurgije, obradom i proizvodnji čelika koji se koriste u građevinarstvu i proizvodnji otvora.

  Admir Đedović održati će predavanje o radi i proizvodima kompanije Euro Roal d.o.o. – jedne od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija koja se bavi posredovanjem u trgovini aluminijskim profilima, nehrđajućim čelikom – Inoxom, građevinskim okovima, PVC profilima, polikarbonatnim pločama i plexiglasom.

  Nakon stručnih predavanja organizirano je koktel druženje za sve goste predavanja.

  Svi evidentirani polaznici Škole AABH mogu na zahtjev dobiti uvjerenje o odslušanim predavanjima izdato od Asocijacije arhitekata u BiH.

  Predavanja su otvorena za sve zainteresirane i nije potrebna prethodna rezervacija ili prijava.
  Pozivamo sve arhitektice, arhitekte, studente arhitekture i druge inženjere da nam se pridruže na ovim stručnim predavanjima.

  Više o Školi AABH na linku.

  Vidimo se!


  Datum objavljivanja: 19.02.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive