Škola AABH 16
 • 2019-04-18
 • Asocijacija arhitekata u BiH vas poziva na posljedne predavanje u prvoj polovici godine, u sklopu programa stručnih predavanja pod nazivom “Škola AABH” koje će se održati u Sarajevu 24. Aprila, u prostorijama AABH (Alipašina 2), s početkom u 18:00.

  “Škola AABH” predstavlja stručan osvrt na trendove arhitektonskog projektovanja i tehničko znanje za primjenu savremenih proizvoda iz građevinske industrije.
  Sve veći broj raznovrsnih novih materijala i tehnologija se pojavljuje na našem tržištu, a preduvjet za njihovu ispravnu primjenu u projektovanju jeste poznavanje tehničkih specifikacija i pravilne ugradnje. Organizovana su u saradnji sa odabranim brendovima iz građevinske industrije, koji će pored stručnih predavanja svim polaznicima osigurati i tehničku dokumentaciju za specifične proizvode i uzorke materijala.
  Predavanja će održati predstavnici kompanija Intralighting, Sika BH.

  Predstavnik kompanije Sika BH, Nedim Ikanović održati će predavanje na temu: “Novi sistem hidroizolacije SikaProof A+” gdje će predstavit zadnje inovacije na tržištu, te principe postavljanja ove vrste sistema.
  Sika AG je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

  Predstavnik kompanije Intra Lighting održati će predavanje o najnovijim sistemima rasvjete koji se primjenjuju u enterijerima, principima primjene rasvjete, te svim popratnim inovacijama na domaćem i inostranom tržištu.
  Kompanija Intra Lighting jedna je od vodećih firmi na domaćem i inostranom tržištu koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom sistema unutrašnje rasvjete, sa brojnim nagradama za dizajn kao što su Red Dot Award, Good Design Award, Design+ itd.

  Za kraj polugodišnjeg serijala predavanje će održati rado viđen gost i prijatelj AABH, arhitekta Amir Vuk Zec. Predavanje pod nazivom “Kako je javno postalo moje” Vuk je održao u Splitu ove godine, na Danima Arhitekture u organizaciji Hrvatske komore arhitekata te će sarajevska publika imati priliku da čuje više na temu javnog prostora.

  Ulaz na predavanja je besplatan. Nakon predavanja i otvorenja izložbe uslijedit će koktel druženje.
  Vidimo se!

  Podijeli

  Iz arhive