SHARE Sarajevo 2023 – Međunarodni forum za arhitekturu i tehnološke inovacije
 • 2023-05-04
 • Sarajevo će i ove godine biti  domaćin SHARE International Architecture and Engineering foruma, koji svake godine organizuje udruženje SHARE Architects. Ovo je drugo izdanje koje se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a zakazano je za 19. juni 2022. Godišnja izdanja Foruma imaju kontinuirano i relevantno prisustvo u zemljama kao što su Albanija, Bugarska, Kipar, Grčka, Moldavija, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija.

  Drugo izdanje SHARE Sarajevo foruma održat će se 19. juna u hotelu Hills Sarajevo i okupit će međunarodne arhitekte iz SAD-a, Španije, Belgije, Turske, Srbije i Rumunije. Manifestacijom će predsjedavati doc.dr.sc. Haris Bradić, predsjednik Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini – AABiH.

  “Održive fasade: dizajn i tehnologija” i “Veliki razvojni projekti” glavne su teme koje će biti istražene tokom programa Međunarodnog foruma za arhitekturu i tehnološke inovacije. SHARE Sarajevo 2023 omogućit će učesnicima pristup znanju i novim mogućnostima za saradnju. Renomirani domaći i međunarodni govornici, inovatori u arhitekturi i građevinskim tehnologijama predstavit će publici tehničke detalje velikih projekata, kao i inspirativne vizije.

  Najavljeni predavači ovogodišnjeg Foruma su:

  Thomas Vonier, bivši predsjednik Međunarodne unije arhitekata, stariji partner Chesapeake Strategies Ltd, SAD

  Juan Coll-Barreu, partner Coll-Barreu Arquitectos, Španija

  Manuelle Gautrand, osnivač Manuelle Gautrand Architecture, Francuska

  Giuseppe Faris, osnivač Studio Farris Architects, Belgija

  Gonca Pasolar, suosnivač Emre Arolat Architecture, Turska

  Serban Tiganas, osnivač kompanije Dico & Tiganas, Rumunija

  Marko Matejić i Nikola Ivković, osnivači partneri Main Architects, Srbija

  Događaj će moderirati prof.dr. Nermina Zagora, vanredni profesor Univerzitet u Sarajevu, Arhitektonski fakultet i Irma Bogdan, viši arhitekta Nb Atelier, Bosna i Hercegovina.

  SHARE Sarajevo 2023 organizuje SHARE Architects, vodeća platforma za umrežavanje arhitekata u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Asocijaciom arhitekata u Bosni i Hercegovini, uz podršku Everest, partnera događaja i našeg ponosnog partnera SHARE zajednice, Zumtobel


  Ulaznice za događaj možete kupiti Share architects

  Posebne popuste na ulaznice ostvaruju članovi AABH, kao i studenti, arhitekti i inžinjeri mlađi od 25 godina

   

  
    
                  
  Podijeli

  Iz arhive