Sarajevo Urban Design Lab – Urban Brownfield Regeneration
 • 2021-10-30
 • “Brownfields” u našim gradovima ne samo da predstavljaju ogroman potencijal za razvoj, već i omogućavaju stvaranje živopisnih novih centara i javnih prostora unutar urbanog tkiva. Sarajevo je takav slučaj sa više od 25 velikih “brownfield” lokacija koje se nalaze na 5 minuta hoda od javnog prevoza. U okviru Sarajevo Brownfield projekta koji finansira EBRD, Superwien Urbanism i OSNAP u saradnji sa Asocijacijom arhitekata Bosne i Hercegovine i Danima arhitekture organizuju niz javnih događaja na kojima se razgovara o imanentnim potencijalima za razvoj “brownfields” i urbanu regeneraciju Sarajeva.

  Sarajevski Urban Design Lab održat će se u prvoj sedmici novembra 2021. godine kada otvara eksperimentalni prostor za diskusiju i zamišljanje mogućnosti revitalizacije i razvoja “brownfield” lokacija u Sarajevu.

  U sklopu akademske radionice održavaju se tri javna večernja događaja od srijede 3. do petka 5. novembra 2021., dva u AABH Creative Hubu, i posljednji na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu. Govorit će se o “brownfield” projektima u Europi, ali i o studentskim prijedlozima za takve projekte u Sarajevu.

  Registracija za događaje je moguća na ovom linku, a više detalja može se pronaći i na oficijelnom facebook eventu.

   

   

  Podijeli

  Iz arhive