Saradnja između AABH i TU Brno proširena i programom za studente
  • 2020-06-30
  • Asocijacija Arhitekata u BiH i TU Brno, Češka Republika, u septembru 2019. godine otvorili su saradnju kroz Erasmus program, a koji se odnosi na razmjenu i kolaboraciju profesionalaca i akademskog osoblja Arhitektonskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banja Luci. Iako pauzirana zbog trenutne epidemiološke situacije, ova saradnja se uredno nastavlja od septembra 2020 godine.

    S ponosom najavljujemo da je ista proširena i na Erasmus razmjenu za studente oba fakulteta iz BiH, a koja će trajati do januara 2023 godine. Studenti iz BiH moći će studirati i boraviti na TU Brno, uz obezbijeđene stipendije. Više informacija o samom programu i načinu prijava AABH će objavljivati u narednom periodu.

    Uspostavljanje profesionalnih i akademskih veza sa tržištima i univerzitetima van BiH jedan je od osnovnih ciljeva rada AABH u periodu 2018-2020, a i dalje. Zajedno sa saradnjom između fakulteta unutar BiH, smatramo da je ovo jedan od najvažnijih oblika unaprijeđenja i razvoja arhitektonske scene u BiH. Nadamo se da će biti od velike koristi generacijama mladih arhitekata i akademskom osoblju fakulteta u BiH.

    Podijeli

    Iz arhive