REZULTATI KONKURSA: INTERIO 2020
 • 2020-02-25
 • Prije nepuna dva mjeseca pozvali smo sve zainteresirane i maštovite arhitekte i dizajnere da svojim idejama doprinesu našem predstavljanju na jednom od najposjećenijih sajmova namještaja i prateće opreme u BiH, Interio 2020. Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini u saradnji sa KJP Centar “Skenderija” tako je organizovala konkurs s dva dinamična i kreativna zadatka: dizajn enterijera salonskog prostora, te produkt dizajn komada namještaja.

  Stručni žiri u sastavu Vedad Islambegović, Maja Nurkić i Armin Mešić, imao je zanimljiv ali nezavidan posao odabrati koji od 17 prispjelih radova će biti dobitnici prve tri glavne nagrade u obje kategorije.

  Od učesnika se tražilo da rješenje bude lako izvedivo za privremenu postavku i ekonomično, ali u isto vrijeme primamljivo posjetiteljima, a učesnici koji su to uspjeli i time osvojili vrijedne nagrade. Uz rezultate objavljujemo i pregled radova, koji će biti više predstavljeni na samom sajmu Interio.

  Zadatak “Rješenje za enterijer dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom”:
  1. “Apollo vs. Daphne” – Semina Hadžić, Doris Baotić i Elma Fejzić, Sarajevo
  2. ”Šećer” – Vanja Spasenović i Darija Rašeta, Beograd
  3. “Divan Reinvented” – Merjema Zubača, Istanbul

  Zadatak “Produkt dizajn – Dizajn namještaja”:
  1. “Trapezo” – Jasna Faginović i Danijela Madacky Letić, Sarajevo
  2. “3.LC DELTA” – Dunja Krvavac, Sarajevo i Philip Senekowitsch, Austrija
  3. “Standard Chair A” – Nikola Horvat, Novi Sad

  Sajam Interio ove godine održava se od 18. do 22. marta u sajamskom prostoru KSC Skenderija (o samom događaju možete pronaći detaljnije informacije ovdje – a među brojnim renomiranim proizvođačima i dizajnerima enterijera i namještaja, zahvaljujući pobjedničkim radovima ovog konkursa, i naš izložbeni prostor imat će šta da ponudi i da približi potencijalne klijente potencijalnim dizajnerima i arhitektima.

  Pozivamo Vas i na prezentaciju u organizaciji Centra Skenderija Sarajevo i Artisan pod nazivom “Postoji više načina, želim Vam pokazati moj način” sa predavačem Michaelom Schneiderom (designschneider, Berlin). Michael Schneider je produkt dizajner i dizajner izložbenih prostroa sa brojnim prestižnim nagradama.

  U sklopu našem izložbenog prostora održat će se prezentacija nagrađenih radova, bit će izloženi prototipi nagrađenih komada namještaja iz kategorije produkt dizajna, a organizovat ćemo i razgovor s dobitnicima. O ovim događajima obavijestit ćemo vas u idućem periodu.

  Čekamo vas!

  Podijeli

  Iz arhive