REPORTAŽA: Škola AABH_09
 • 2018-02-27

 • U petak 23.02.2018. u novim prostorijama AABH održana je deveta u nizu Škola AABH_09.


  Škola AABH je jedan od najznačajnijih edukativnih programa koja nudi usavršavanje i upoznavanje arhitekata, studenata arhitekture i građevinskih inženjera sa novim materijalima i tehnologijama u građevinarstvu, organizovan od strane Asocijacije arhitekata u BiH u saradnji sa Lift prostorne incijative. Veliki broj arhitekata i studenata arhitekture, te puna edukacijska sala AABH HuB-a su pokazatelj da Škola AABH već postaje tradicionalan i odlično posjećen događaj.

  Novi ciklus predavanja organizovan je u saradnji sa partnerima Asocijacije arhitekata, odabranim brendovima iz građevinske industrije koji su svim polaznicima programa osigurali prateće tehničke materijale.

  Tema predavanja su bili otvori u arhitekturi o kojima su govorili inžinjeri iz Njemačke i Bosne i Hercegovine ispred kompanija LB.Profile BHEuro Metali d.o.o i Euro Roal Doboj Jug, a koji su dio krovne organizacije Hifa d.o.o. 

  Admir Đedović ispred kompanije Euro Roal Doboj Jug  održao je uvodno predavanje o grupaciji i detaljno o kompaniji Euro Roal koja se bavi posredovanjem u trgovini aluminijskim profilima, nehrđajućim čelikom – Inoxom, građevinskim okovima, PVC profilima, polikarbonatnim pločama i plexiglasom, te značaju za BH tržište kao jedne od najvećih domaćih kompanija. Kompanija je partner svim proizvođačima u metaloprerađivačkom sektoru i proizvođačima u građevinskom sektoru.

  Friedhelm Vogel ispred njemačke kompanije LB.Profile BH GMbh Herbstein, koja je od nedavno u potpunosti u vlasništvu bosanskohercegovačke kompanije, održao je predavanje o savremenim tehnologijama izrade i ugradnje otvora na objektima, o potrebama tržišta i zakonskim regulativama, te o savremenim materijalima koji se koriste ili će se koristiti pri izradi otvora.

  Arif Vlajčić, mašinski inžinjer u firmi Euro Metali d.o.o održao je kratko predavanje o tehnologiji proizvodnje i proizvodima i poluproizvodima crne i obojene metalurgije, obradom i proizvodnji čelika koji se koriste u građevinarstvu i proizvodnji otvora.

  Svi evidentirani polaznici Škole AABH mogu na zahtjev dobiti uvjerenje o odslušanim predavanjima izdato od Asocijacije arhitekata u BiH. Potrebno je samo uputiti pisani zahtjev na email info@aabh.ba i dostaviti sljedeće podatke – ime i prezime, grad u kojem ste pratili predavanja, broj škole AABH na kojoj ste učestvovali, te poštansku adresu na koju ćemo Vam poslati uvjerenje o odslušanim stručnim predavanjima.

   

  Više fotografija sa Škole AABH_09 u Sarajevu na linku

  | Galerija fotografija |


  Datum objavljivanja: 27.12.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive