REPORTAŽA: Škola AABH_06/07
 • 2017-11-20
 • ©Irma Dobrinjić

  ©Irma Dobrinjić

  Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Lift-prostorne inicijative organizirala je novi ciklus stručnih predavanja za arhitekte, studente arhitekture i građevinske inženjere. Tema Škole AABH_06 i Škole AABH_07 bila je  “Akustika u arhitekturi”.

  Nakon uspješno održanih 15 stručnih, tematskih predavanja na ukupno 5 ciklusa Škole AABH i vašeg velikog interesa za dodatnim tehničkim usavršavanjem uveli smo novi koncept jednog dužeg i složenijeg predavanja po ciklusu.

  Na Školi AABH 06 i 07 detaljno smo obradili temu akustike u arhitekuri i sustavna rješenja suhe gradnje iz KNAUF-a.

  Škola AABH_06 je održana u Sarajevu, 14.11.(utorak) u Art kinu Kriterion, a Škola AABH_07 je održana u Tuzli, 15.11. (srijeda) u Ateljeu Ismet Mujezinović sa početkom u 18:00 sati.

  Predavanja su  realizirana sa partnerom AABH firmom KNAUF, renomiranim brendom na polju gipsanih obloga, pregradnih zidova, akustičnih ploča, protivpožarnih ploča i drugih sistemskih rješenja za enterijere.

  Boris Simonić, dipl.ing.str., voditelj istraživanja i razvoja za Jugoistočnu Europu u KNAUF-u je održao stručno predavanje “Zvučna zaštita i akustika prostora – definicije pojmova i odabrani primjeri iz prakse”.

  Sustavno su obrađeni pojmovi frekvencije, refleksije, apsorbcije i difuzije zvuka koji su ključni za razumijevanje akustike prostora i utjecaja različitih materijala na kvalitet zvuka ali i na zaštitu od buke.

  Haris Hadžiosmanović, dipl.ing.arh.prokurist, voditelj tehničke službe u BiH je održao predavanje kojim je kroz  konkretne primjere objekata u BiH na kojima su primjenjeni KNAUF sistemi prikazao različita mjesta primjene Knauf sistema.

  Knauf je za 20 polaznika Škole AABH u Sarajevu i Tuzli osigurao poklon pakete. Dvadeset dobitnika poklon paketa je odabrano nasumično prema brojevima u evidencijskim listama.
  Nakon stručnih predavanja organizirano je koktel druženje za sve goste predavanja.

  Zahvaljujemo Zavodu za urbanizam grada Tuzla i Građevinsko- geodetskoj školi u Tuzli na pomoći pri organizaciji Škole AABH_07 u Tuzli.

  Ovim predavanjima završavamo ciklus Škole AABH u tekućoj godini, naredna predavanja su planirana krajem januara 2018. godine

  Svi evidentirani polaznici Škole AABH mogu na zahtjev dobiti uvjerenje o odslušanim predavanjima izdato od Asocijacije arhitekata u BiH. Potrebno je samo uputiti pisani zahtjev na email info@aabh.ba i dostaviti sljedeće podatke – ime i prezeime, grad u kojem ste pratili predavanja, poštansku adresu na koju ćemo Vam poslati uvjerenje o odslušanim stručnim predavanjima.

  Više fotografija sa Škole AABH_06 u Sarajevu na linku.

  Više fotografija sa Škole AABH_07 u Tuzli na linku.

  |Fotografije|

  Datum objavljivanja: 20.11.2017.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive