REPORTAŽA: Collegium artisticum i AABH u Trebinju
 • 2017-09-13
 • ©Jovan Vidaković

  ©Jovan Vidaković

  Nakon Mostara, svoje hercegovačko putovanje najvažnija umjetnička smotra BiH nastavila je u Trebinju. Iako je kiša, koja je padala gotovo čitav dan, na momente stvarala bojazan da će izbirljivu trebinjsku publiku natjerati da ostane kod kuće, sadržaji koje je ovaj prvi dolazak izložbe Collegium artisticum – Arhitektura imao da im ponudi bili su dovoljni da zaintrigiraju pažnju domaćim poštovaocima arhitekture.

  U gostoljubivoj atmosferi trebinjskog Kulturnog centra u subotu, 9. septembra, sa početkom u 18:30 časova prisutne je pozdravio predsjednik upravnog odbora Asocijacije arhitekata u BiH Vedad Islambegović, koji je trebinjski auditorium upoznao sa radom i planom aktivnosti Asocijacije. Između ostalog, istaknut je značaj internet portala AABH, kao svakodnevno ažuriranog stručnog arhitektonskog medija. Pažnju su privukli podaci o sedam puta povećanom članstvu u odnosu na zatečeno stanje, cjenovnik arhitektonskih usluga, mogućnost online pristupa članstvu Asocijaciji, rad na raspisima konkura, te organizaciji cirkularne selektivne izložbe Collegium Artisticum – Arhitektura.

  Prisutne je pozdravio i Aleksandar Berat, ispred firme ABV sistemi i upoznao ih sa osnovim informacijama o poslovima kojima se ova firma bavi, te zapažanja i iskustva u radu sa arhitektama na lokalnom nivou te na nivou Bosne i Hercegovine.

  Nakon kratke pauze, u 20 časova u velikoj galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena je godišnja izložba članova Asocijacije arhitekata. Prisutnima su se obratili Ninoslav Ilić, kao organizator izložbe u Trebinju, te Vedad Islambegović ispred Asocijacije arhitekata. Druženje je nastavljeno uz već poznato trebinjsko vino.

  Izložba ostaje otvorena do 17. septembra 2017.!

  U nastavku pogledajte fotogaleriju s događaja:

  Datum objavljivanja: 13.09.2017.

  Podijeli

  Iz arhive