REPORTAŽA: Collegium artisticum i AABH u Bihaću
 • 2017-09-04
 • © Nejra Durmišević

  © Nejra Durmišević

  U sklopu svojevrsne turneje po BiH izložba „Collegium Artisticum 2017 – Arhitektura“ je, sa svojim sad već pratećim karavanom aktivnih članova AABH, zastala ovaj put u Bihaću. Bišćani izložbu mogu posjetiti u prostoru Gradske galerije Bihać koja je otvorena u subotu 30.09.2017.

  Otvaranje izložbe je bila odlična uvertira za manifestaciju “Jesen na Gelenderima” koja se to veče odvijala na mjestu nekadašnjeg kultnog okupljališta građana.

  Otvaranju izložbe je prethodila prezentacija Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini te kratka prezentacija sponzora izložbe. Predsjednik U.O. AABH Vedad Islambegović predstavio je dosadašnje aktivnosti Asocijacije.

  Između ostalog možemo istaknuti aktivni rad na organiziranju AABH Škole, ažuriranju baze nezaposlenih arhitekata, posredovanju između poslodavaca i nezaposlenih, i predstojećim BIM obukama. Također je predstavljen projekat II faze Prilike Plus za industriju namještaja i arhitekturu čiji je nosilac AABH. Trenutno najaktualnija aktivnost koja predstoji jeste pokretanje AABH HUB-a – centra za samozapošljavanje.

  Nakon zatvaranja izložbe „Collegium Artisticum 2017 – Arhitektura“ nastavlja svoje putovanje Bosnom i Hercegovinom.

  Po završetku predstavljanja sponzora, u 19:30 zvanično je otvorena godišnja izložba članova Asocijacije arhitekata. Druženje je nastavljeno uz hranu, vino – gdje drugo nego na Gelenderima u festivalskom ambijentu.

  Izložba ostaje otvorena do 11.10.2017.

  Sponzori događaja su:

  Kompanija Denaro d.o.o. je osnovana 2007. godine u Bihaću, kao porodična firma, koja se vremenom specijalizirala u oblasti krovnih i fasadnih sistema. Firma Denaro posluje sa preko 500 kupaca, opslužuje tržište sa oko 15 miliona stanovnika i certificirala je preko 150 majstora. Danas u sklopu firme djeluju poslovne jedinice u Srbiji i Hrvatskoj, vlastiti proizvodni pogon za proizvodnju fasadne mrežice te Profibau centar sa sjedištem u Bihaću. Denaro je zastupnik svjetskih brendova za balkansko tržište i manjih brendova za lokalno tržište. Top 3 brenda koja zastupaju su: FAKRO (krovni prozori uz široku paletu proizvoda), Jungmeier (crijep za krov) i Opti (OptiStep – tavanske stepenice, OptiLight – krovni prozori i OptiLook – izlazi na krov). Njihov core brend je FAKRO, najbrže rastući proizvođač krovnih prozora u svijetu, lider u mnogim zemljama i broj dva na svjetskom tržištu krovnih prozora.

  AS Interijer d.o.o. Bihać je firma specijalizirana za unutarnje uređenje prostora. Već dugi niz godina uspješno posluje na teritoriji cijele BiH. Ideja vodilja je unaprijediti ponudu materijala za unutrašnje uređenje koja nude inovativna rješenja, unapređuju kvalitet gradnje i rješavaju detalje. Zastupnici su više programa od kojih je vrijedno izdvojiti
  – Podne obloge parketi i laminati renomiranih proizvođača Meister i Egger, sa kompletnim pratećim programom;
  – Program dekorativnih ukrasnih lajsni za pod i strop te 3D – panela, belgijskog proizvođača firme nmc
  – llidera na europskom tržištu; – Inovativni program wedi – koji nudi inteligentna rješenja za prostore s povišenom vlagom s fokusom na: kupatila, bazene, wellness centre;
  – Širok izbor tapeta i fototapeta kako rezidencijalne tako i objektne, od renomiranih proivođača: Marburg, BN International i Komar;
  – Montažne sanitarne pregrade SES 24, koje se po želji kupca i na mjeru proizvode kod partner firme u Njemačkoj, namjenjene za sve vrste javnih objekata
  U asortimanu se nalazi još cijela lepezu atraktivnih proizvoda, pored toga sve to prati i kvalitetan servis i obučeno osoblje koje koje je spremno, u svakom momentu, pomoći kupcu pronaći odgovarajuće rješenje.

  U nastavku pogledajte fotogaleriju s događaja a na sljedećem linku možete vidjeti kako je to bilo na prethodnim izložbama.


  Datum objavljivanja: 04.10.2017.

  Podijeli

  Iz arhive