REPORTAŽA: Collegium Artisticum 2018 – Arhitektura u Trebinju
 • 2018-09-12
 • Nakon centralne postavke izložbe Collegium artisticum 2018 – Arhitektura u Sarajevu, AABH je, nakon prošlogodišnje uspješno organizovane turneje po BiH odlučila nastaviti sa projektom „Putujuća izložba“. Prvi grad gdje je ove godine izložba predstavljena je Trebinje.

  U gostoljubivoj atmosferi trebinjskog Kulturnog centra u subotu, 08.septembra, otvaranju je predhodilo zanimljivo i poučno predavanje firme Velux, koja je ujedno i sponzor ovog događaja. Kolege Aleksandar Seferović i Mersad Sarajkić iz firme Velux su prisutne upoznali sa najnovijim prozivodima te aplikacijama koje nude pomoć pri projektovanju. Nakon predavanja, samu izložbu su otvorili predsjednik Upravnog odbora Asocijacije arhitekata u BiH Dario Kristić i lokalni aktivni član i organizator izložbe, Ninoslav Ilić, koji su istakli značaj izložbe koja putuje po gradovima BiH i upoznaje širu javnost sa dobrom bh arhitekturom.

  Druženje je nastavljeno uz poznato trebinjsko vino!

  Da li je u pitanju divan trebinjski ljetni dan ili dobra energija među posjetiocima, nismo sigurni, ali znamo da ćemo se vratiti i slijedeće godine.

  Podijeli

  Iz arhive