REPORTAŽA: AABH NA DANIMA ORISA 16
 • 2016-10-11

 • Prošli vikend smo posjetili Dane Orisa 16 koji su tradicionalno, već šesnaesti put, održani u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

  Ovaj dvodnevni arhitektonski simpozij u organizaciji Oris kuća arhitekture ponovno je predstavio vrhunske svjetske predavače – arhitekte, krajobrazne arhitekte, kritičare arhitekture i svima nama dao prigodu da bar jedan vikend živimo u idealnom svijetu gdje je arhitektura u središtu pozornosti.

  Blizu 1800 arhitekata iz cijele regije se okupilo na ovom najvećem arhitektonskom događaju kojeg je pored predavanja pratio i odlično organiziran promotivno – edukativni program u holu dvorane.

  Veliki broj renomiranih svjetskih brendova iz građevinske industrije predstavio je svoje novitete i svim posjetiteljima osigurao promotivne kataloge svojih proizvoda.

  Ovu prigodu smo iskoristili da se povežemo sa kolegama iz svijeta ali i izlagačima i predstavimo rad i planove Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

  Nadamo se da će kontakti koje smo ostvarili rezultirati uspješnim budućim suradnjama i zajedničkim projektima koji će afirmirati i našu poziciju unutar šire regionalne arhitektonske scene.

  Neke od naših sugovornika smo zamolili da se video porukom potpore obrate svima nama.

  Maroje Mrduljaš, arhitekt, kritičar, kustos i moderator Dana Orisa 16 poslao nam je svima podsticajnu poruku da ustrajemo u radu i pozvao članstvo na aktivno sudjelovanje.

  U nastavku video poruka:

  Nikola Radeljković iz dizajn kolektiva Numen/ For Use je nakon sjajnog predavanja iza kojeg je uslijedio dugi pljesak uputio jasnu poruku „supporta“ i svima nama u AABH. Pozvao nas je da mu dođemo ponovno – smišljamo što ćemo.

  U nastavku video poruka:

  Zahvaljujemo našim sugovornicima i ovim putem pozivamo sve vas, arhitektice i arhitekte Bosne i Hercegovine, da se aktivno uključite u rad AABH jer, kako je Maroje rekao, moramo postati jedinstvena snaga koja će kolektivno djelovati.

  Detaljnu reportažu o predavanjima na Danima Orisa 16 ćemo objaviti u narednom članku.

  Podijeli

  Iz arhive