Regionalna konferencija o arhitekturi i graditeljstvu – HOUSE'19
 • 2019-03-13
 • Hause.ba i Panorama Sole organiziraju prvu strukovnu konferenciju na temu arhitekture i građenja u BiH

  Sarajevo, 06.03.2019 – Prva Regionalna konferencija arhitekture i graditeljstva – House'19 održat će se u Sarajevu, 28.marta 2019. godine u Hotelu Hills, u organizaciji portala House.ba i kompanije Panorama Sole. Konferencija je posvećena građenju, arhitekturi i urbanizmu, a cilj je izgradnja platforme koja će omogućiti razmjenu i raspravu stručnjaka o iskustvima, istraživanjima, idejama i tehnologijama, praktičnim i teoretskim područjima te stvoriti prostor za stvaranje trendova u oblasti arhitekture i građenja u Bosni i Hercegovini i regiji.

  Stručnjaci će pružiti jedinstven uvid u današnje trendove arhitekture i graditeljstva, na koji način će se graditi objekti budućnosti te kako se mijenjaju načini na koji rade. Učesnicima  će se obratiti najrelevantnija arhitektonska imena iz regije i Europe. Svoje radove i trendove prezentirat će Amir Vuk Zec – arhitektonski studio Zec BiH, Vladimir Gugl – arhitektonski studio Gugl Srbija, Franco Vittor – Calligaris Italija, Dejan Racić – Porcenalosa Grupo Španija, Marko Dabrović – arhitektonski studio 3LHD Hrvatska, Admir Delalić – Vaillant BiH i predstavnici Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

  Na konferenciji House’19 ugostit ćemo više od 300 učesnika, arhitekata, građevinskih inženjera i radnika, akademsku javnost, istraživače, studente, proizvođače, predstavnike državnih institucija za razvoj infrastrukture i mnoge druge.

  Konferencija će pokrenuti razmišljanja o današnjim trendovima te izazovima u arhitekturi i graditeljstvu, kao i razgovore o tome na koji način se naše već izgrađeno okruženje može oblikovati kako bi bilo ljepše, funkcionalnije te kako poboljšati ljudsko iskustvo kroz izvrsnost i raznolikost dizajna i arhitekture.

  House.ba je vodeći bosanskohercegovački portal za uređenje enterijera/eksterijera, koji kroz savremeni koncept i različita tehnološka rješenja, radi na međusobnom povezivanju firmi, čija je djelatnost vezana za opremanje i uređenje enterijera/eksterijera, kao i sa krajnjim korisnicima usluga. Osim mogućnosti izbora i kupovine namještaja i aksesoara u sekciji „Online Shop“, na portalu se mogu pronaći informacije o kompanijama i dizajnerima te magazin koji nudi zanimljive i korisne informacije iz oblasti opremanja, uređenja i održavanja interijera i eksterijera.

  Sve dodatne informacije o prvoj Regionalnoj konferenciji arhitekture i graditeljstva House'19 možete dobiti na: House.ba d.o.o.; ul. Džavida Haverića 5 – Sarajevo 71000, BiH; T: +387 33 718 700; E-mail: info@house.ba; w: https://house.ba i https://housekonferencija.com

  Prijave za učešće putem web stranice: https://housekonferencija.com i na broj telefona +387 33 718 700

  Podijeli

  Iz arhive