Re-imagine „Hastahana” javni prostor u Sarajevu: Poziv za građane da glasaju za budući izgled Hastahane
 • 2022-05-06
 • Tri najbolje rangirana idejna rješenja koja je odabrao žiri Međunarodnog inovacijskog izazova na osnovu Poziva za podnošenje ideja za javni park „Hastahana“ u Sarajevu, sada su otvorena za online glasanje građana. Stručni žiri je odabrao ova tri rješenja od 79 idejnih rješenja prijavljenih na pomenuti poziv.

  3D vizuali, kratki opis i video ilustracije za tri pobjednička idejna rješenja mogu se vidjeti na digitalnoj platformi Urban Lab. Građani Sarajeva se pozivaju da glasaju za željeno idejno rješenje na digitalnoj platformi do 15. maja 2022. godine.

  Ovo je završna faza participativne transformacije javnog parka „Hastahana“, a Općina Centar namjerava tokom 2022. god. podržati implementaciju idejnog rješenja koje će dobiti najveći broj glasova javnosti. Ovakvim vidom javnih diskusija Općina Centar primjenjuje inovativne metode kako bi osigurala da građani aktivno učestvuju u regeneraciji i transformaciji javnih prostora na području Općine.

  Javne diskusije o prostorima za građane su dio inicijative “Re-Imagine: Moja ulica, moja mašta” koju zajednički provode Općina Centar Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

  Podijeli

  Iz arhive