Prezentacije, B2B i okrugli sto: “Italijanska arhitektura u Bosni i Hercegovini”
 • 2018-05-18
 • ICE Sarajevo – Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća, u saradnji sa Italijanskim vijećem arhitekata, projektanata, pejzažnih arhitekata i konzervatora (CNAPPC) i Asocijacijom Arhitekata u Bosni i Hercegovini – AABH, organizuje manifestaciju Italijanska arhitektura u Bosni i Hercegovini, koja će se održati 25. maja/svibnja 2018. godine u hotelu “Europe” u Sarajevu sa početkom u 09:00 sati.

  Manifestacija, tokom koje će italijanski arhitekti predstaviti svoje najznačajnije radove, ima za cilj prezentaciju inovativnih projekta i stambenih rješenja savremene italijanske arhitekture bosanskohercegovačkim arhitektima, inženjerima, dizajnerima, investitorima te firmama iz građevinskog sektora i predstavnicima javnih institucija iz Bosne i Hercegovine.

  Nakon prezentacija, s ciljem promocije međunarodne razmjene iskustva u arhitektonskom sektoru i jačanja prekogranične saradnje održati će se okrugli sto na kojem će ućestvovati arch. Livio Sacchi kao predstavnik italijanskog vijeća arhitekata, projektanata, pejzažnih arhitekata i konzervatora (CNAPPC), g. Ljubomir Miščević, profesor na Arhitektonskom Fakultetu u Zagreb, predstavnici Asocijacije Arhitekata Bosne i Hercegovina te inženjeri, arhitekti i privrednici iz Bosne i Hercegovine.

  Uporedo sa održavanjem okruglog stola bit će organizovani bilateralni susreti B2B tokom kojih će svi zainteresovani imati priliku razmijeniti iskustva sa italijanskim arhitektima te u direktnom kontaktu sa njima razgovarati o mogućnostima eventualne zajedničke saradnje.
  Svi zainteresovani za više infromacija se mogu javiti na e-mail adresu sarajevo@ice.it. Učešće je besplatno.


  Datum objavljivanja: 18.05.2018.
   

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive