PREDAVANJE: Martin Rauch
 • 2017-09-29
 • Autor: AABH

  U petak 6. oktobra, arhitekta Martin Rauch, počasni profesor UNESCO-a na katedri za zemljanu arhitekturu, i direktor austrijske građevinske firme Lehm Ton Erde, će održati predavanje na temu “Izgradnja sa nabijenom zemljom”. Ovo predavanje je sastavni dio aktivnosti studentske radionice “Omladinski Centar Most Mira” koja će se odvijati u periodu od 4 – 9. oktobra 2017. Ulaz je besplatan uz rezervaciju.


  Martin Rauch, ekspert za gradnju sa nabijenom zemljom, radi širom svijeta a usput je izdao nekoliko knjiga o ovoj metodi gradnje. Zbog posla putuje i predaje širom svijeta i do sada je radio sa nekim od najpoznatijih svjetskih arhitekata, uključujući Herzog i De Meuron.

  U sklopu predavanja Prof. Martin Rauch će prezentovati bogato radno iskustvo stečeno u zadnjih 30 godina na značajnim objektima od nabijene zemlje u Evropi i šire.

  Nakon predavanja biće upriličeni kanapei i piće uz razgovor (networking). Ulaznice su besplatne ali se moraju rezervisati unaprijed.

  Ovo predavanje se održava u saradnji sa i pod pokroviteljstvom UG Most Mira & National Endowment for Democracy i Asocijacijom Arhitekata u BiH.

  Dobrodošlicu i kratak uvod za učesnike će upriličiti Kemal Pervanić, predsjednika UG “Most Mira” i Vernes Čaušević, direktora Project V Architecture, koji rade sa Martinom Rauchom i Lehm Ton Erde na razvijanju projekta “Omladinski Centar Most Mira”, u Kevljanima kod Prijedora.

  Broj mjesta je organičen a mi očekujemo veliki broj učesnika pa vas zato molimo da se registrujete unaprijed koristeći slijedeći link kako bi rezervisali vaše mjesto.

  Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

  Datum objavljivanja: 29.09.2017.

  Podijeli

  Iz arhive