PREDAVANJA IZ PRAKSE_02
 • 2020-12-18
 • Posljednih mjeseci jako puno pričamo o vanrednoj situaciji sa virusom Covid-19 i kako se prilagoditi radu od kuće ili “kroz računar”. Tako su kolege sa Arhitektonskog fakulteta Sarajevo odlučili da organizuju niz on-line predavanja u sklopu redovne nastave na predmetu Projektovanje objekata turizma i ugostiteljstva. Obzirom da je predmet Projektovanje objekata turizma i ugostiteljstva dugi niz godina organizirao i vodio profesor Sead Gološ, ova inicijativa je pokrenuta njemu u spomen, u namjeri da se na ovaj način promovira ideja intenzivnijeg dijaloga na relaciji fakultet-praksa.

  Pregledali smo prva predavanja i shvatili da ovi razgovori nisu samo za studente, već su vrijedni i za sve koji su već izašli iz školskih klupa. Podsjetimo se zašto i kako projektujemo, za šta se borimo i čime se bavimo.

  Ovom prilikom se zahvaljujemo kolegama sa Arhitektonskog fakulteta Sarajevo što su odlučili podijeliti predavanja sa javnosti i što pokušavaju napraviti iskorak u načinu edukacije studenata. Kroz drugi članak vam predstavljamo treće predavanje studia AHA+KNAP koje je objavljeno na stranici fakulteta, a u slijedećim sedmicama ćemo pratiti nova imena i nove priče!

  ..I #ostanitekući

   

  Podijeli

  Iz arhive