Praznine2021: Javni poziv za umjetnike
 • 2020-12-24
 • Culture Hub Croatia objavljuje javni poziv za umjetnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, za sudjelovanje u programu otvorenih studija u sklopu projekta Praznine2021. Projekt će se održati u februaru iduće godine u prostorima u splitskoj gradskoj jezgri, inače korištenih u turističke svrhe i zatvorenih izvan sezone. Sve o prvom izdanju projekta, Praznine2020 možete pronaći OVDJE. U drugom izdanju, namjera je šire sagledati aspekt praznine, ne samo u novonastalim okolnostima uzrokovanih pandemijom, već i u njezinom povijesnom, društvenom, ali i psihološkom kontekstu.

  Poziv je namijenjen zainteresiranim umjetnicima koji bi koristili dodijeljene im prostore kao svoje ateljee, u kojima mogu boraviti prema vlastitoj želji i potrebi. Rezultat njihove rezidencijalnosti unutar prostora nije prethodno definiran, već su umjetnici/ce slobodni fokusirati se na sam proces, a samim time ne samo na prostorni nego i vremenski aspekt praznine. Umjetnici mogu predložiti kratkoročne ili dugoročne intervencije, komunikaciju s publikom, a one mogu biti i samo dio procesa produkcije budućeg rada.

  Predviđeno razdoblje i trajanje rezidencije: Februar 2021., 5-7 dana
  Umjetnik/ca se obvezuje boraviti u studiju 6 sati dnevno.
  Troškovi: Umjetnički honorar, kao i troškovi puta i smještaja (za sudionike izvan Splita), su pokriveni.
  Kako se prijaviti? Ispunite kratki formular i priložite svoj portfolio.
  Rok za slanje prijava: 27. Decembar 2020.

  Napomene: Zainteresirani umjetnici bit će obaviješteni o odabiru početkom Januara 2021. Uzimajući u obzir Covid-19 projektne aktivnosti će se prilagoditi situaciji u februaru poštivajući sve mjere stožera civilne zaštite. U slučaju potrebe, osigurat će se alternativni načini sudjelovanja.

  Podijeli

  Iz arhive