Poziv za suradnju – Centar “Krak”, Bihać
 • 2018-12-31
 • Prenosimo vam ovaj poziv o aktivnostima koji nam dolazi iz Bihaća. Fondacija Revizor koju pamtimo po odlično organiziranom konkursu za vodotoranj u Bihaću dobija prostor za rad. Projekat su radili Ena Kukić i Dinko Jelečević, naši višestruko nagrađivani članovi.

  Citiramo sa stranice “Revizora”:

  “Fondacija Revizor poziva sve zainteresirane pojedince (umjetnike_ce, arhitekte_ice, dizajnere_ice, edukatore_ice, pravnike_ice, aktiviste_ice, vrtlare_ice, ekologe, pčelare) kao i pravne subjeke u zemlji i inostranstvu a koji teže profiliranju i angažmanu ka društveno-odgovornim praksama i identificiraju se kao aktivni kreatori sredine u kojoj djeluju, žive i rade, da se jave i ponude svoje ideje “kako je moguće sudjelovati u nastanku Centra KRAK?”. Svoje mailove šaljite na hello[at]fondacijarevizor.org.”

  Dio impressuma AABH koji ozbiljno razmišlja o bavljenju nomadskim stočarstvom rastužio se izostankom ove profesije iz poziva.

  Šalu na stranu, centar koji se sprema u Bihaću se čini kao priča za koju se iskreno nadamo da će uspjeti. Više informacija možete čitati na njihovoj stranici. U ovom predprazničnom trenutku želimo im sreće u Novoj Godini, znamo da će im trebati.

  Podijeli

  Iz arhive