Poziv za studente na Radionicu fondacije Mies van der Rohe u Mostaru
 • 2022-09-08
 • Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti „ FORA „ u Mostar dovodi multimedijalnu izložbu arhitektonskih radova „EU MiesAward2022“ koju svake dvije godine organizuje Fondacija Mies van der Rohe iz Barcelone.

  U okviru vikenda koji će biti u znaku arhitekture, održat će se predavanja i radionica pod vodstvom Ivana Blasi, koodrdinatora i kustosa Fondacije Mies van der Rohe iz Barcelone.

  Pozivaju se studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu da se prijave na jednodnevnu radionicu koja će se održati u subotu 17.09.2022 u 9:00 sati u prostorijama Američkog kutka Mostar.

  Radionici će prisustvovati i studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i studenti Dizajna i enterijera Univerziteta Džemal Bijedić.

  Prijavu na radionicu je potrebno izvršiti na mail udruženja: udruženjefora@gmail.com, a prijava treba da sadrži ime i prezime i broj telefona.

  Prijava je obavezna jer je ograničen broj mjesta, a svim studentima će biti obezbijeđena hrana i pokriveni troškovi povratne karte vozom.

  Radionici će prethoditi otvaranje izložbe “EUMies” 2022 kao i predavanje Ivana Blasi koje će se održati u petak,16.9.2022.g u H.D.Herceg Stjepa Kosača u 17:30.

   

  Podijeli

  Iz arhive