POZIV: Urban Playscapes Sarajevo Workshop
 • 2017-09-20
 • Autor: Saša Radenović

  Kako da od djece očekujemo da otkriju grad, a ako u isto vrijeme ne očekujemo od grada da otkrije djecu.
  Ako su djeca naša budućnost onda je i grad budućnosti grad naše djece.

  Workshop

  Playtime 2.0 Sarajevo

  02.oktobar – 06. oktobar 2017., Sarajevo

  Urban Playscapes istražuje važnost javnog prostora za djecu u momentu kada se grad nalazi pod velikim pritiskom sa jedne strane od potrebe za gradnjom stambenih i komercijalnih objekata, a sa druge sve mnogobrojnijim prisustvom automobila u saobraćaju. Rezultat Workshopa je dvoznačan: sa jedne strane će se raditi na idejnim rješenjima javnih prostora i prostora za igru na izabranim lokacijama, a sa druge strane na lociranju mogućih (otpadnih) materijala koji bi se mogli reciklirati i upotrijebiti kao dječiji akviziti za igru, više informacija ovdje. Workshop je nastavak radionice koja je bila prezentirana na prethodnim Danima arhitekture, a bit će predvođen od strane arhitekata renomiranih biroa Carve, Super Use, BOOM Landscape, ASR iz Amsterdama i Roterdama te domaćih biroa Studio ZEC i Filter, u saradnji sa kolegama sa fakulteta i akademije.

  Ovo je otvoreni poziv je za profesionalce, studente te sve zainteresirane za poboljšanje javnih prostora i prostora za igru u Sarajevu.

  Napomena: broj mjesta je ograničen, Vaše prijave sa kratkim motivacijskim pismom možete poslati na mail: s.radenovic@upcmail.nl 

  Lokacija workshopa će biti objavljena iduće sedmice na web-stranici Asocijacije arhitekata.

  Datum objavljivanja: 20.09.2017.

  Podijeli

  Iz arhive