POZIV STUDENTIMA ZA UČEŠĆE NA PROGRAMU „MODERN RENEWABLES – BRIGHTER FUTURE“
 • 2019-02-08
 • Općina Stari Grad i Udruženje inžinjera na globalnom nivou za BiH (IEEE-Institute of Electrical and Electronics Engineers) pozivaju studente da se uključe u projekat izgradnje solarnog stabla u Starom Gradu, u kojem mogu učestvovati svi studenti svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Potrebno je ponuditi vizuelni identitet solarnog stabla koje će se izgraditi na Trgu Alije Izetbegovića.

  Solarno stablo služit će za punjenje prijenosnih računara, mobitela, tableta i brojnih drugih uređaja, a punjenje će biti omogućeno preko USB ulaza, standardnih utičnica, te pomoću beskontaktnog napajanja. Stablo će pružati i druge pogodnosti i osvjetljavati okolni prostor, a imat će i neprekidni prikaz na LCD televizorima sa informacijama o važnim gradskim lokacijama, telefonskim brojevima, ustanovama i adresama, što je naročito pogodno za turiste u našem gradu.

  Cilj ovog projekta je upoznati javnost s prednostima korištenja obnovljivih izvora energije, te potaknuti studente da radom i zajedničkim djelovanjem unaprijede ambijent življenja u zajednici.

  Za izradu prijedloga predviđen je individualni ili grupni rad studenata u timovima do pet članova, a rok za izradu idejnog rješenja je 45 dana, odnosno do 24. marta, 2019. godine, a za autore najboljeg rješenja predviđene su nagrade.

  Prijavni obrazac, projektni zadatak i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

  Podijeli

  Iz arhive