POZIV PRIVREDNICIMA U KANTONU SARAJEVO!
 • 2020-03-25
 • Tekst prenosimo sa web stranice Privredne komore Kantona Sarajevo.

  Privredna komora Kantona Sarajevo poziva sve privredne subjekte sa područja Kantona Sarajevo da joj u što kraćem roku dostave informacije sa kojim problemima u poslovanju se suočavaju u jeku pandemije korona virusa „COVID -19“, i koje su to mjere koje bi im bile od koristi u novonastalim okolnostima.

  Također, molimo privrednike da nam dostave i popunjen Upitnik o posljedicama korona virusa na poslovanje.  Cilj upitnika je steći uvid u poslovanje s obzirom na novonastalu situaciju a  uključuje i pitanja koja se tiču procjene finansijske štete i utjecaja potencijalnoga izostanka radnika na poslovanje. (LINK NA UPITNIK)

  Sve informacije bit će dostavljene Koordinacionom tijelu Vlade Kantona Sarajevo za predlaganje mjera zaštite i oporavka privrede i poboljšanje položaja uposlenika i privrednika pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

  Određeni su timovi za pojedine grane privrede, kojima možete dostavljati svoje informacije i slati upite, a među njima izdvajamo Savjet za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i projektantske usluge – kontakt osoba: Kemal Hadžimusić Email: kemalh@pksa.ba Kontakt tel: 061 173 962

  Kako mnoga pitanja nisu u nadležnosti Kantona Sarajevo, svakako da će se nastojati, u saradnji sa višim nivoima vlasti, koordinirano djelovati i učiniti sve u saniranju već nastalih velikih šteta po privredu kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj zemlji.

  Nadamo se da ćemo, uz poštivanje svih naredbi i preporuka nadležnih organa, što prije prevazići ovu tešku situaciju, i da ćemo zajednički iznaći rješenja za oporavak naše privrede.

  Privreda u Sarajevu je dokazala da i u najtežim uslovima može opstati, vjerujemo da će i u ovoj teškoj borbi pokazati svoju snalažljivost i snagu.

  Podijeli

  Iz arhive