POZIV POSLODAVCIMA I NEZAPOSLENIM ARHITEKTIMA U CILJU POSREDOVANJA
 • 2018-08-15
 • Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini nastavlja sa posredovanjem u zapošljavanju te u tu svrhu pozivamo sve nezaposlene arhitekte ili one koji su u potrazi za boljim zaposlenjem, te kompanije koje imaju potrebu za upošljavanjem arhitekata da nam se jave na ovaj poziv.

  Baza kontakata će nam služiti u potencijalnom posredovanju između nezaposlenih i poslodavaca.

  AABH je uputila do sada ukupno 17 poziva za zaposlenje svim kolegama koji su se prijavili u bazu podataka nezaposlenih arhitekata i arhitekata koji su u potrazi za boljim poslovnim prilikama. Do sada su tražena ukupno 32 potencijalna uposlenika. Prema nezvaničnim informacijama, na ovaj način smo posredovali posao za 36 osoba.
  AABH je u toku sa aktualnim projektima koji za cilj imaju razvoj malih i srednjih preduzeća i slično, te pozivamo kompanije i poslodavce ukoliko žele dobiti obavještenja o ovim i sličnim projektima da popune upitnik u nastavku.

  Upućujemo ovom prilikom još jedan poziv za dostavljanje vaših informacija i naglašavamo da je usluga u potpunosti besplatna za sve članove AABH. Baza kontakata arhitekata je povjerljiva i AABH ove podatke ne ustupa nikome. Kandidati koji se nalaze u bazi nezaposlenih će dobiti obaviještenje o svakom pristiglom pozivu za zaposlenje, sa konkursnim uvjetima koje dobijemo od firme koja traži zaposlenike. Zainteresirani za zaposlenje se potom direktno javljaju kompanijama na poziv za prijavu. Napominjemo da AABH nema nikakvu ulogu u procesu selekcije kandidata, već vrši isključivo posredničku ulogu. Molimo sve kandidate da nas obavijeste ukoliko dođe do zaposlenja, zbog ažuriranja baze podataka.

  Ova usluga AABH je besplatna za sve prijavljene arhitekte i za firme koje traže zaposlenike a koji su članovi AABH. Više informacija o tome kako možete postati član AABH i o visini članarine možete pronaći na linku.

  Vašu prijavu možete izvršiti tako što ćete popuniti kratki online upitnik za arhitekte ili poslodavce.


  Datum objavljivanja: 26.02.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive