POZIV: Noći arhitekture 05
©LIFT - prostorne inicijative
©LIFT - prostorne inicijative
 • 2017-12-04
 • ©LIFT - prostorne inicijative

  ©LIFT – prostorne inicijative

  Noći arhitekture 05 će biti održane u utorak, 05.12. u 20:00, u organizaciji festivala Dani arhitekture, u novotvorenom Mikser House-u.

  Velika posjećenost prethodnih izdanja Noći arhitekture i zanimljiv program su garancija da će veliki broj arhitekata, kao i onih koje zanima arhitektura i prostor, utorak navečer provesti u Mikser House-u.

  NA05 se održavaju pod pokroviteljstvom firme Alu Koenig Stahl, koji će na početku večeri održati kratku prezentaciju svojih proizvoda.

  U glavnom dijelu programa, moderator Dana arhitekture 2018 –  Dinko Peračić će predstaviti temu slijedećeg festivala: Prostor slobode.

  Peračić je sarajevskoj publici od ranije poznat kao dinamičan i stručan govornik. Ono što publici nije poznato je informacija da on sa timom Dana arhitekture već duži vremenski period priprema temu slijedećih Dana arhitekture.

  Šta tačno podrazumijeva naziv teme “Prostori slobode”, publika će moći saznati kroz predavanje ovog nagrađivanog hrvatskog arhitekte.

  U nastavku programa, na panel diskusiji na istu temu, pored Peračića će se naći neki od najistaknutijih arhitekata bh. mlade generacije: Ana Bosankić (ispred AABH), Gorica Mehić (ispred Dana arhitekture),  Kenan Vatrenjak (Filter arhitektura) i Vernes Čaušević (Project V).  Svi oni su mladi, svi žive u BiH i svako od njih se na različit način istakao u onom što radi: bilo kroz aktivan društveni angažman ili kroz brojne nagrade osvojene na lokalnim, regionalnim i međunarodnim konkursima.

  Po završetku oficijelnog dijela programa, sve posjetioce očekuje party, koji počinje u 22:30.

  Cijena karata je 3km za studente, 5km za sve ostale.

  Datum objavljivanja: 04.12.2017. 

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.

   

  Podijeli

  Iz arhive