POZIV: Nacrt Zakona o prostornom uređenju KS
 • 2016-10-20
 • Drage kolege,

  Vlada Kantona Sarajevo je u srijedu 19.10.2016. utvrdila nacrt novog Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo.
  Kompletan dokument možete pronaći na:http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupstina.ks.gov.ba/files/nacrt_zakona_prostorno_uredjenje_1.pdf

  Obzirom da se radi o temi koja je direktno vezana za naš rad i jako bitna za budući razvoj grada, molim vas da pročitate predmetni dokument i pošaljete svoje komentare na asasadn@bih.net.ba do subote 19.11.2016.
  Ukoliko vam bude trebalo više vremena, molim vas da nas o tome obavijestite putem iste adrese.

  Svi pristigli prijedlozi će biti uvršteni u dokument sugestija i komentara koji će AABH uputiti nadležnim institucijama.
  Ukoliko unutar pristiglih sugestija budu postojala neslaganja, sporne tačke će biti stavljene na glasanje putem on-line ankete.

  Molimo vas da nam svoje komentare pošaljete u sto preciznijoj formi, koja na konstruktivan način artikuliše vaše stavove po pitanju spornih mjesta u Zakonu.
  Pisma koja se bave opštim temama vezanim za zakonodavstvo i stanje u državi, u ovoj situaciji nam ne mogu biti od pomoći.

  Da bi naši zajednički stavovi mogli biti što kvalitetnije artikulisani, molimo vas da se na ovaj poziv odazovete u što većem broju.

  Srdačan pozdrav,

  Vedad Islambegović
  Predsjednik Upravnog odbora AABH

  Podijeli

  Iz arhive