POZIV: Javni konkurs za Park minijatura_Zaštićeni pejzaž Bijambare
 • 2018-05-15
 • Autor: AABH

  Prenosimo poziv za učešće na javnom, anonimnom, jednostepnom konkursu za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja parka minijatura sa prijedlogom izrade modela objekata u obuhvatu edukaciono-rekreacionog eko kampa, zaštićeni pejzaž Bijambare putem otvorenog postupka (ponovljeni konkurs)

  Postupak javne nabavke je Konkurs za izradu Idejnog rješenja u skladu s članom 33. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“, broj: 39/14) koji završava izborom Idejnog rješenja (I. Nagrada 8.000,00 KM, II. Nagrada 5.000,00 KM i III. Nagrada 3.000,00 KM) za nabavku usluge izrade „Idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja Parka minijatura sa prijedlogom izrade modela objekata u obuhvatu Edukaciono – rekreacionog eko kampa, Zaštićeni pejzaž Bijambare“ i podzakonskim aktima koji su doneseni u skladu sa Zakonom  ovom tenderskom dokumentacijom.

   Po vrsti konkurs je opšti i javni

  – Po obliku konkurs je jednostepeni

  – Prema načinu i obliku rada konkurs je anonimni.

  Pravo učešća imaju pravna i fizička lica. 

  Konkursna komisija će nakon pregleda svih pristiglih radova dodijeliti nagrade i to:

  Prvoplasirano idejno rješenje . . .. 8.000,00 KM

  Drugoplasirano idejno rješenje . . . 5.000,00 KM

  Trećeplasirano idejno rješenje . . .. 3.000,00 KM

  Nagrade se dodjeljuju u neto iznosu i u njima nisu sadržani porezi na autorsko djelo i ostala eventualna davanja. Nagrada ujedno predstavlja i naknadu za otkup nagrađenog rada odnosno otkup svih autorskih prava od autora, a temeljem ugovora o autorskom djelu, koji će se naknadno dostaviti nagrađenim učesnicima na potpis.

   

  Ponude-konkursni radovi se dostavljaju na slijedeću adresu;

  Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo

  71000 Sarajevo, ul. Branilaca Sarajeva br. 26

  protokol / portirnica

  Rok za dostavu ponuda – Konkursnih radova ističe 18.06.2018. godine u 12:00 h. Ponude koje su dostavljene po isteku ovog roka neće se uzimati u razmatranje.

   

  Više informacija i dokumentaciju možete pronaći i preuzeti na linku.

  Datum objavljivanja: 15.05.2018. 

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH. 
  Podijeli

  Iz arhive