POZIV: IZLOŽBA I MONOGRAFIJA – ARHITEKTURA U CRNOJ GORI U PERIODU 2002-2022.
 • 2022-06-29
 • Strukovna komora arhitekata IKCG u saradnji sa Arhitektonski fakultetom i Savezom Arhitekata Crne Gore, u novembru 2022. godine planira održavanje izložbe: Arhitektura u Crnoj Gori u periodu od 2002 – 2022. godine.  Nakon toga planirana je i izrada i štampa monografije sa istim nazivom.

  Izrada izložbe i monografije ograničena je na posl0jednih 20 godina, odnosno od godine osnivanja arhitektonskog odsjeka na Građevinskom fakultetu kao preteče današnjeg Arhitektonskog fakulteta, koji smatramo značajnim datumom u arhitekturi Crne Gore.

  U cilju izrade monografije i sprovođenja izložbe pozivamo sve arhitekte da dostave prijave za realizovana djela na teritoriji Crne Gore u navedenom periodu 2002-2022. godine. Broj prijavljenih djela jednog autora nije ograničen.

  Više informacija možete pronaći na linku. Prijave je neophodno dostaviti putem maila ili linka na e-mail: novica.mitrovic@ikcg.co.me, najkasnije do 15. avgusta 2022. godine.

  Nakon dostavljenih prijava selektorski žiri sastavljen isključivo od arhitekata izvan teritorije Crne Gore izabrati će prijavljene realizovane objekte za izložbu i monografiju.

  Podijeli

  Iz arhive