Početak Specijalističke obuke za dizajn enterijera
 • 2018-09-10
 • U petak 07.09. otpočela je prva Specijalistička obuka za dizajn enterijera u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini. AABH je organizovala u sklopu projekta Prilika Plus prvu obuku ove vrste, s ciljem pružanja pomoći pojedincu da u što kraćem vremenskom periodu stekne praktične vještine, upozna se sa savremenim tendencijama, lakše dođe do zaposlenja i bude konkurentan na domaćem i INO tržištu. Velika zainteresovanost za obuku je dokaz da postoji značajan prostor za unaprijeđenje vještina arhitekata kroz dodatnu edukaciju.

  Prije početka obuke polaznike su pozdravili mentori Amir Vuk Zec, Nermina Zagora, Elma Rahmanović, Senad Gojak koji će zajedno sa Srđom Hrisafovićem i Jasminom Memić voditi naše polaznike kroz ukupno tri modula i stvaran zadatak do konačnog enterijerskog rješenja. Najbolje rješenje će biti nagrađeno simboličnom novčanom nagradom.

  Prvi modul u sklopu obuke pod nazivom Poduzetništvo, menadžment i poslovne vještine je otvoren predavanjem gostujućeg predavača Muhameda Serdarevića, ispred Normal Arhitektura, koji je govorio na temu pravne legislative. Više o ulozi projektanta u procesu dizajna je polaznicima kroz svoja lična iskustva prenio arhitekt Amir Vuk Zec. Drugi dan obuke su polaznici imali priliku u matičnom birou ovog arhitekte vidjeti na koji to način arhitekta artikuliše svoje ideje kroz grafičku prezentaciju. Nastavak je uslijedio u AABH HUB-u gdje je predavanje održala Senka Ibrišimbegović.
  Zvjezdan Turkić, iz studio-a Aksa, je predstavio zadatak na kojem će polaznici raditi zajedno sa mentorima; u pitanju je izrada enterijerskog rješenja Muzeja nogometa, Nogometnog saveza BiH.
  U nastavku obuke slijede moduli Razvoj koncepta enterijera i Tehnička razrada i realizacija enterijera.

  Zlatni sponzori: 

  Schachermayer je vodeći distributer za sva poduzeća i industrije koje se bave obradom drveta, metala i stakla te za dizajnere i arhitekte. Na temelju poduzetničke tradicije duge preko 170 godina poduzeće Schachermayer kontinuirano razvija moderna i inovativna rješenja. Sposobni zaposlenici, probrani kvalitetni artikli, najbrža i najmodernija logistika u Europi, inovativno pružanje usluga i nevjerovatno velik asortiman od 150.000 artikala koji su dostupni na skladištu

  Hager je specijalista za elektroinstalacije u objektima, stanogradnji i namjenskoj gradnji. Marka Hager već desetljećima stoji za sveobuhvatne ponude sistema. Najviši kvalitet inovativnih proizvoda, modularni sistemi, laki za montažu, jednostavna upotreba, komforna primjena, dobar servis i zahtjevan dizajn su obiljažja marke Hager.

  Conty plus – Ideje za vaš namještaj – drvo kao osnovna sirovina za proizvodnju svih proizvoda koji od njega nastaju, obilježje je asortimana poslovanja ove kompanije. Osim distribucije širokog asortimana proizvoda, u ponudi je i obrada ploča na visokoj tehnološkoj razini. Distributeri vodećih europskih proizvođača, inovativnošću u praćenju trendova, kontinuirano proširuju svoju ponudu u želji da svojim partnerima osiguraju punu podršku u praćenju tehnoloških inovacija kao i moderan dizajn.

  Srebreni sponzor:

  Zumtobel Group se bavi proizvodnjom inovativnih rasvjetnih sistema. U segmentu proizvodnje inovativne rasvjete, Zumtobel Group ima proizvodne pogone širom Evrope uključujući fabrike u Nemačkoj, Austriji, Engleskoj i Francuskoj. Grupa također ima proizvodne pogone u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i Kini.

  | Galerija fotografija |

  Podijeli

  Iz arhive