OTVORENJE IZLOŽBE COLLEGIUM ARTISTICUM 2023
 • 2023-03-20
 • Pozivamo vas na otvorenje izložbe Collegium artisticum 2023, u srijedu, 5. aprila 2023. godine, u 17:00 sati u JU Galerija Collegium artisticum.

  Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2023. – Arhitektura, koju čine: Jurij Sadar (Sadar+Vuga), Kenan Vatrenjak i Dražen Juračić. je od 42 pristigla rada iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 21 rad koji će biti izložen na ovogodišnjoj izložbi Collegium artisticum.

  Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su se odazvali našem pozivu i prijavili svoje radove i time uložili svoj trud da se vrati dignitet struke. Čestitamo svima koji su prošli u selekciju za izložbu, a svima koji nisu prošli želimo puno uspjeha naredne godine.

  Na samom otvaranju izložbe ćemo proglasiti i nagrađene radove na ovogodišnjoj selektivnoj izložbi najboljih arhitektonskih ostvarenja u Bosni i Hercegovini.

   

  Razgovor sa komisijom + druženje

  U četvrtak, 6.aprila 2023.,  s početkom u 17:00 sati, u AABH HUB u Sarajevu, održat će se prateći događaj uz selektivnu izložbu – Razgovor sa komisijom + druženje, u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i HercegoviniOvo je prilika da se svi upoznamo sa kriterijima po kojima je ovogodišnja komisija valorizirala radove, te da im postavimo eventualna pitanja i otvorimo diskusiju. Nakon razgovora sa komisijom uslijedit će koktel druženje na kojem su naši sponzori za vas pripremili brojnu tehničku dokumentaciju, uzorke, kataloge i poklone za sve prisutne. Pozivamo vas da dođete u što većem broju jer su ovakva druženja prilika i za razmjenu ideja, iskustava ali i povod za jačanje jedinstva struke sa ciljem zajedničkog djelovanja prema vani za dobrobit svih nas.

   

   

  Ovogodišnja izložba kao i internacionalni žiri omogućen je zahvaljujući sponzorima i prijateljima Asocijacije:

  Firma Feal – Feal je značajano ime na globalnom tržištu u proizvodnji i preradi aluminija. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Feal svojim klijentima pruža kvalitetan proizvod prilagođen specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

  Firma AluKönigStahl – AluKönigStahl je ponuđač visoko kvalitetnih aluminijskih, čeličnih i PVC sistema kao i komponenti za realizaciju savremene, energetski efikasne arhitekture te na taj način podupire gradnju održivih koncepata zgrada. Prodaja renomiranih marki zaslužna je za visoko kvalitetni asortiman, koji se stalno optimira i prilagođava arhitektonskim trendovima i građevinskim propisima.

  Firma Elgrad – Elgrad d.o.o. prisutan je na tržištu BiH od 2007. godine otvorenjem centra u Sarajevu, a od februara 2012. godine prisutni su i u Banja Luci. Elgrad je prva firma koja je na hrvatsko tržište uvela prodaju i konfekcioniranje pločastih materijala na osnovi iverice, te niz inovacija u tom segmentu trgovine. U svom asortimanu nude proizvode renomirane austrijske tvrtke Egger, čiji su vodeći regionalni distributer.

  Firma Wienerberger – Wienerberger vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Jedini je multinacionalni proizvođač glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sistema, kao i betonskih i glinenih opločnika. Tondach glineni crijep, Porotherm glinena opeka, Semmelrock betonski opločnici, Pipelife rješenja za cjevovode – sve su to Wienerberger brendovi prisutni i na tržištu Bosne i Hercegovine.

  Podijeli

  Iz arhive