Otvorenje izložbe Collegium Artisticum 2019
 • 2019-03-30
 • Pozivamo vas na otvorenje izložbe Collegium artisticum 2019, u petak, 5. aprila 2019. godine, u 20:00 sati u galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija.

  Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova za ovogodišnju izložbu Collegium artisticum 2019. – Arhitektura, koju čine: Adnan Harambašić, Grozdana Šišović i Aljoša Dekleva je od 56 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine,  odabrala 39 radova koji će biti izloženi na ovogodišnjoj izložbi Collegium artisticum.

  U kategoriji „Realizacija“ selekciju je prošlo ukupno 13 radova, u kategoriji „Enterijer“  13 radova, dok je u kategoriji „Ideja“ selekciju prošlo 11 radova i 2 rada Van kategorije. Ove godine žiri je dodjelio još tri specijalne nagrade a više ćete saznati na samoj večeri otvaranja izložbe.

  Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su se odazvali našem pozivu i prijavili svoje radove i time uložili svoj trud da se vrati dignitet struke.

  Čestitamo svima koji su prošli u selekciju za izložbu, a svima koji nisu prošli želimo puno uspjeha naredne godine.

  Na samom otvaranju izložbe ćemo proglasiti i nagrađene radove na ovogodišnjoj selektivnoj izložbi najboljih arhitektonskih ostvarenja u Bosni i Hercegovini.

  Izložba ostaje otvorena do 27.04. tekuće godine, a radno vrijeme galerije je pon-pet 10-18.00, sub 10-14.00 sati.

  Razgovor sa komisijom + druženje

  U subotu, 6.aprila 2019.,  s početkom u 18:30 sati, u prostoru male sale Historijskog muzeja u Sarajevu, održat će se prateći događaj uz ovogodišnju selektivnu izložbu – Razgovor sa komisijom + druženje, u organizaciji Asocijacije arhitekata u Bosni i HercegoviniOvo je prilika da se svi upoznamo sa kriterijima po kojima je ovogodišnja komisija valorizirala radove, te da im postavimo eventualna pitanja i otvorimo diskusiju. Nakon razgovora sa komisijom uslijedit će koktel druženje na kojem su naši sponzori za vas pripremili brojnu tehničku dokumentaciju, uzorke, kataloge i poklone za sve prisutne. Pozivamo vas da dođete u što većem broju jer su ovakva druženja prilika i za razmjenu ideja, iskustava ali i povod za jačanje jedinstva struke sa ciljem zajedničkog djelovanja prema vani za dobrobit svih nas.

  Ovogodišnja izložba kao i internacionalni žiri omogućen je zahvaljujući sponzorima i prijateljima Asocijacije:

  STO Percon d.o.o.-  Arhitektura igra važnu ulogu u životu ljudi – ona se ogleda u jedinstvenosti naselja, grada, regije. To uključuje i netaknuti okoliš. Sto AG obavezuje se na pažljivo postupanje s prirodnim resursima i njeguje suradnju s partnerima. Kompaniji Sto su pored razvoja, proizvodnje i prodaje sustava i usluga, jednako važni ekonomski pokazatelji – novostvorena vrijednost za zanatlije, arhitekte i investitore. STO je austrijski brend, vodeći na tržištu fasadnih sustava, unutarnjih boja, epoksidnih podova i drugog.

  Kronospan – najveći svjetski proizvođač proizvoda na bazi drveta sa više od 100 god iskustva u industriji. Osnovni fokus Kronospana su njihovi kupci. Uspjeh brenda je  na poznavanju Vaših potreba u kombinaciji sa savršenim dizajnom, vrijednosti za novac i besprijekornim servisom.

  ALUMIL – Sa više od 30 godina iskustva i 2200 zaposlenih, jedna od najnaprednijih kompanija u svijetu najsavremenijih proizvodnih linija u naših 12 fabrika u Evropi. Moderne zgrade zahtijevaju projektovanje i izgradnju sistema fenestracije sa visokim standardima. Fokusirajući se uvijek na specifikacije i zahtjeve najnaprednijih svjetskih tržišta, ALUMIL je stvorio asortiman proizvoda koji uključuje inovativne proizvode i savršeno odgovara modernim potrebama gradnje.

  FIBRAN – GRUPAFIBRAN jedan je od najvažnijih proizvođača toplinske izolacije u Europi. Svoje proizvode prodaje u više od 40 zemalja u Europi i svijetu. GRUPAFIBRAN projektantima, izvođačima i investitorima nudi kvalitetan i trajan energijski štit proizvodnjom tehnički usavršenih i ekološki besprijekornih toplinsko izolacijskih materijala, sa osnovom naprednih rješenja na području uporabe izolacije te odgovornim širenjem tehničkoga znanja među istraživačima, projektantima, izvođačima.

  VELUX – VELUX Bosna i Hercegovina d.o.o. se bavi prodajom i marketingom VELUX krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Proizvodi su dostupni u prodavnicama građevinskog materijala širom Bosne i Hercegovine. Više od 70 godina VELUX grupa stvara bolje uvjete stanovanja za ljude širom svijeta – korištenje dnevnog svjetla i svježeg zraka.

   

  Srdačan pozdrav!

   

  Podijeli

  Iz arhive