Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX
 • 2018-03-28

 • CEMEX otvara natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX Bosna i Hercegovina 2018 koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

  Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 16. aprila, nakon čega će u svibnju biti dodijeljena priznanja najboljim prijavljenim radovima. Sudjelovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori s projektima koji su završeni tijekom 2016. i 2017. godine. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izgradnji korišteno najmanje pedeset posto CEMEXovih proizvoda.

  Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, zajednički prostori te Infrastrukturne građevine. Želeći posebno nagraditi projekt koji se svojim karakteristikama posebno ističe u nekom od sljedećih područja Univerzalna pristupačnost, Održiva gradnja, Inovacije u graditeljstvu, Društvena vrijednost, CEMEX je uveo i posebne nagrade. Posebne nagrade dodijeljuju se samo ukoliko Odbor nagrade, nakon što pregleda sve pristigle radove osnovnim kategorijama, procijeni da neki od tih radova uistinu pokazuju značajke za ovo posebno priznanje.

  Graditeljska nagrada CEMEX definirana je kriterijima koji se moraju odražavati u pobjedničkim projektima. Cjelovita održivost, arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije i postupak izgradnje uzimaju se u obzir u svakoj kategoriji, iako u različitoj mjeri.

  Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe bosanskohercegovačke arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će krajem godine održati u Meksiku.


  Datum objavljivanja: 28.03.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive