Odgovorno projektovanje i menadžment sportskih objekata
 • 2018-05-03
 • Pozivamo Vas u petak 04.05.2018. godine na predavanje i diskusiju na temu ‘Odgovorno projektovanje i menadžment sportskih objekata’ u organizaciji Međunarodnog BURCH Univerziteta, Asocijacije Arhitekata i Zavoda za planiranje i razvoj KS, u petak 04 maja sa početkom u 19 sati, u prostorijama Asocijacije Arhitekata u BiH. Tema predavanja i diskusije jeste analiza trenutnog i planiranog stanja i kapaciteta sportskih objekata u Sarajevu, te savremenih modela projektovanja, planiranja i menadžmenta u regionu i svijetu. 

  Uvodno predavanje o trenutnom i planiranom stanju Sarajeva sportske infrastrukture, sa koncentracijom na Bob stazu Trebević, održati će Aida Halilagić dipl.ing.arh ispred Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo zajedno sa Senadom Omanovićem – trenerom BH sanjkaškog tima i Slavkom Malecom – bivšim direktorom ZOI-a. Potom, predavanje na temu analize trenutnih modela projektovanja i menadžmenta u svijetu održati će prof. dr. Boris Koružnjak, bivši dekan Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik komisije za sportsko graditeljstvo i okoliš Hrvatskog olimpijskog odbora sa značajnim opusom istraživačkog rada na polju tipskih modela sportskih građevina. 

  Uvodnim predavanjima će uslijediti panel diskusija i diskusija sa poblikom, pa pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u razgovoru o ovoj bitnoj temi za planiranje i razvoj BiH gradova. 

  Moderatorica: doc. dr. Sanela Klaric, International Burch University


  Datum objavljivanja: 03.05.2018.

  *Zabranjeno je kopiranje objava sa web stranice AABH na druge portale i medije bez odobrenja od strane Asocijacije arhitekata u BiH.
  Podijeli

  Iz arhive