Novosti s Archlink platforme
 • 2020-02-11
 • Vjerovatno već znate da je Asocijacija pokrenula novu outsourcing platformu pod nazivom Archlink. Ako niste znali, kliknite ovdje i pogledajte o čemu se radi. Prezentaciji održanoj 23. decembra 2019. u Ateljeu Figure je prisustvovalo toliko ljudi da smo bili zaista oduševljeni (i pozitivno zaprepašćeni) odzivom, ali u svakom slučaju je postalo jasno da postoji veliki interes i da ova inicijativa zaista ima potencijala.

  Platforma je sada u funkciji i registracija novih korisnika je u toku. Trenutno imamo stotinjak registrovanih korisnika i ukupno 15 odobrenih profila, od čega su 7 firme a 8 individualni profili tj. freelanceri. S obzirom da priprema kvalitetnog poslovnog profila i portfolija na svakom iole ozbiljnom portalu zahtijeva dosta vremena i truda, ovo je prilično dobar rezultat i očekujemo da će broj aktivnih korisnika nastaviti da raste. U svakom slučaju, svaki dostavljeni profil će biti ocijenjen u roku od 2 radna dana i neko od nas će vas kontaktirati sa eventualnim komentarima i sugestijama. Odobreni profili se mogu dalje mijenjati i dopunjavati, tako da nema razloga za čekanje na „pravi“ trenutak.

  Što se tiče privlačenja klijenata, sada već imamo dovoljan broj aktivnih korisnika da možemo pokrenuti promotivnu kampanju i početi da kontaktiramo potencijalne klijente. Najveći dio priprema je već urađen, konačni planovi su u izradi i početak online kampanje je planiran sredinom februara. Sredstva za troškove promocije su osigurana posredstvom MarketMakers projekta, kojem možemo zahvaliti za to što Archlink uopšte postoji. Hvala MarketMakersi!

  Red je napomenuti i to da su se prvi korisnici susreli sa raznim tehničkim poteškoćama, što je sasvim normalno i očekivano prilikom lansiranja ovako kompleksnog portala. Zato na vrhu stranice još uvijek stoji ono “beta”. Ipak, treba imati na umu da su slične platforme poput Upworka i drugih nastale prije više od 10 godina i da iza njih stoje ogromne investicije, veliki timovi i godine stalnog usavršavanja. Izgledno je da će sa većim brojem korisnika na Archlinku povremeno izranjati i novi problemi, ali sve do sada prijavljene poteškoće smo brzo riješili, odgovorili smo na svaki primljeni email i telefonski poziv i stalno radimo na poboljšanjima, tako da se nadamo da ćete imati razumijevanja (i javiti nam) ukoliko naiđete na bilo kakve probleme prilikom korištenja platforme.

  Inače, tim koji je neumorno radio (i nastavlja da radi) na razvoju i promociji Archlink platforme čine Merdžana Mujkanović, Dario Kristić, Ana Kravić i Antonija Divković, a odnedavno nam se pridružila i Amila Terzić koja će nam pomoći oko administracije platforme i evidentiranja aktivnosti.

  Toliko za sad, više o načinu rada Archlink platforme i odgovore na česta pitanja možete naći ovdje i ovdje, a mi vas pozivamo da što prije napravite svoj profil i da nam se javite na info@archlink.co sa svim pitanjima i komentarima.

  Podijeli

  Iz arhive