NOĆI ARHITEKTURE: Sarajevo x Cape Town @Urban Design Studio /// NOĆI ARHITEKTURE x GAZZDA: Klabika Collective ¼ @Kawa
  • 2022-07-07
  • U petak, 08.07.2022. godine u Urban Design Studio (Vrazova 3) sa početkom u 19:00 h sarajevska publika će imati priliku da upozna Heinrich Wolffa, arhitektu i suosnivača arhitektonske prakse Wolff Architects iz Južnoafričke republike. Wolff iza sebe ima preko 20 godina iskustva u struci te je nagrađivan Daimler Chrysler Award for Architecture, Lubetkin Award, a 2011. godine Wouter Mikmak Foundation ga je proglasila Designer for the Future. Od 2013. godine Wolff radi kao posjećujući profesor na IUAV u Veneciji, ETH Zurich i Washington University u St.Louisu, te kao redovni profesor na Univerzitetu u Cape Townu. Za više informacija o Wolffu posjetite stranicu njegove prakse.

    Noći arhitekture: Sarajevo x Cape Town je četvrti po redu događaja ove godine u organizaciji LIFT-prostorne inicijative Sarajevo, a koji za cilj imaju postepeno uvođenje publike u Dane arhitekture Sarajevo 2023 planirane za deveti mjesec sljedeće godine. Podsjećanja radi prve Noći u 2022. godini su održane u trećem mjesecu u kultnom sarajevskom kinu Meeting point pod nazivom NIGHTS OF ARCHITECTURE: Sarajevo x Barcelona sa Reljom Ferušićem i Carles Enrichom – u četvrtom mjesecu smo imali priliku da čujemo više o projektu Urban transformation Sarajevo u sklopu NIGHTS OF ARCHITECTURE: Urban Design Studio, a u petom mjesecu Noći arhitekture su održane prvi put izvan Sarajeva pod nazivom NOĆI ARHITEKTURE: Sarajevo x Bihać u sklopu Sedmice arhitekture u Bihaću.

    Ovo je prvi put da će se Noći arhitekture održati na dva mjesta u isto vrijeme – osim spomenutog predavanja u Urban Design Studio u Sarajevu, Noći arhitekture u saradnji sa Gazzda, organiziraju after-party u Kawa (Dženetića čikma 16) sa početkom u 20:00 h, gdje ćemo imati priliku da uživamo uz Klabika Collective ¼.

    Podijeli

    Iz arhive