Noći arhitekture: Izložba i panel ‘Kuriranje savremene arhitekture’ u Goethe-Institutu BiH
 • 2023-04-26
 • U januaru 2023. Njemački arhitektonski muzej (Deutsches Architekturmuseum – DAM) je sedmi put dodijelio DAM nagradu za arhitekturu (DAM PREIS: https://www.dam-preis.de/de/). Iz užeg izbora od 23 izvanredne građevine u Njemačkoj, stručni žiri je nominirao pet projekata za DAM PREIS 2023.

  Ovih 5 objekata, sarajevska publika će imati priliku da vidi 27.04.2023. u sklopu Noći arhitekture koje organizira LIFT-prostorne inicijative u saradnji sa Goethe-Institut Bosnien und Herzegowina, Deutsches Architekturmuseum i DOM Publishers, a u prostorijama Goethe-Institut Bosnien und Herzegowina na već poznatoj adresi Džidžikovac 5.

  Sa početkom u 18:00, izložbu će otvoriti Christina Grawe, njemačka arhitektica i kustosica izložbe, a koja će i učestvovati u panel diskusiji na temu „Kuriranje savremene arhitekture“ zajedno sa: Philipp Meuser, direktor berlinske izdavačke kuće DOM Publishers, Senka Ibrišimbegović, direktorica Gradskih muzeja Sarajeva i docentica na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i Nedim Mutevelić, suosnivač Dana arhitekture i viši asistent na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Panel diskusiju će da moderira član LIFT-prostorne inicijative i arhitekta Edin Zoletić.

   

  Izložba će biti otvorena do 11.06.2023. godine.

  Podijeli

  Iz arhive