**NOĆI ARHITEKTURE 2021 x CAN**
 • 2021-04-21
 • Na Noćima arhitekture nastavljamo istraživati temu online izložbi te imamo priliku upoznati se s londonskim studiom CAN.

  CAN Studio je osvojio RIBA (Royal Institute of British Architects) nagradu u 2019. godini za projekt Lomax Studio te je bio finalista na AJ Small Projects već dvije godine za redom. Ovaj uzbudljivi studio nalazi se u jednako uzbudljivom dijelu Londona, Shoreditchu te u potpunosti oslikava svoj prostorni kontekst. Još od osnivanja u 2016. godini, CAN Studio je pod reputacijom da stvara nevjerovatne projekte potpisane kulurološkim i historijskim istraživanjem koji oslikavaju jedinstvene ličnosti i potrebe svojih klijenata, a u realizacijama imaju od manjih umjetničkih instalacija do stambenih enterijera i komercijalnih objekata. Studio vodi Mat Barnes koji stavlja jak naglasak na kreativnu kolaboraciju. Šta to znači? CAN teži saradnji sa kreativnim pojedincima izvan arhitektonske struke sa ciljem razvijanja novih ideja i metodologija te skoro uvijek eksperimentišu sa novim materijalima kreirajući svoje sopstvene know-hows.

  Događaj se sastoji od dva dijela:

  PART01_Online/Live izložba _ na platformi ZOOM počinje @15:00
  PART02_Mat (CAN) i Vernes (Project V Architecture)_razgovor počinje @19:00 kao nastavak prvog dijela na platformi ZOOM

  Noći arhitekture će se održati na video platformi ZOOM. Registracijom na link u nastavku teksta možete pristupiti događaju u četvrtak, 22.04.2021. u 15:00 h. Pisanjem komentara i pitanja u chat koji će biti aktivan tokom predavanja možete aktivno učestvovati. Predavači će direktno vidjeti sve komentare i pitanja.

  Na događaj NOĆI ARHITEKTURE 2021 X CAN možete se prijaviti putem ovog linka.

  Podijeli

  Iz arhive