NOĆI ARHITEKTURE 2020
 • 2020-02-29
  • Autor: LIFT - prostorne inicijative
  • Novosti

  NA11 – Danas Vam predstavljamo specijalnog gosta Noći arhitekture koje će se održati u četvrtak: Daniel Schwartz. Imaćemo zadovoljstvo da prikažemo film koji je naš gost režirao „Kere: An architect between“ kojim ćemo Vam pokušati približiti temu ovogodišnjih Dana arhitekture – Default by default. Daniel je rođen u Nairobiju (Kenija) i odrastao u Atlanti (SAD). Završio je Urbane studije i fotografiju na Univerzitetu Pensilvanija, nakon čega je studirao na Univerzitetu Bocvana, kao i ciriškoj Školi za umjetnost. Daniel je režiser I umjetnik čiji se rad fokusira primarno na urbane transformacije iz prostorne, društvene i političke perspektive. U periodu 2010.-2016. Daniel je bio režiser, fotograf i istraživač na ETH u Cirihu. Trenutno završava svoj prvi dugometražni film, te istovremeno radi na različitim projektima.

  Pored navedenog filma, režirao je i film Torre David 2012. godine. Njegovi filmovi su prikazani na festivalima i muzejima, uključujući Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu, MoMa i Bijenale u Veneciji.

  Njegove fotografije i članci su objavljeni u The New York Times, The Guardian, Domus, The Süddeutsche Zeitung, Dissent Magazine, Journal of Visual Culture, The Architectural Review, Harvard Design Magazine, Art in America, Architectural Design i mnogim knjigama.

  Karte se i dalje mogu rezervisati na rezervacija@daniarhitekture.ba.

  Sve dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici Dana arhitekture, kao i na web stranici www.daniarhitekture.ba.

   

  Podijeli

  Iz arhive